Logo leiderdorpsweekblad.nl
Op MijnLeiderdorp.nl kunnen bewoners en organisaties zichzelf presenteren, activiteiten delen en informatie uitwisselen.
Op MijnLeiderdorp.nl kunnen bewoners en organisaties zichzelf presenteren, activiteiten delen en informatie uitwisselen. (Foto: PR)
Maatschappelijk

MijnLeiderdorp.nl brengt lokale activiteiten en initiatieven in beeld

Incluzio Leiderdorp en de gemeente Leiderdorp hebben het initiatief genomen voor een online platform van en voor Leiderdorpers. Op dit platform kunnen bewoners en organisaties zichzelf presenteren, activiteiten delen en informatie uitwisselen.

Nu de maatregelen vanwege corona worden versoepeld, starten veel activiteiten weer op. MijnLeiderdorp.nl is het platform waarop organisaties en bewoners deze activiteiten kunnen delen. Buurtcoach Robert van Egmond van welzijnsorganisatie Incluzio: “Met dit platform kunnen we er met elkaar voor zorgen dat de informatie niet versnipperd is en voor iedereen makkelijk te vinden is. Ik krijg regelmatig te horen dat mensen niet weten dat er iets te doen is in Leiderdorp. Daar kan dit platform verandering in brengen”.

Uitnodiging

Ook wethouder Rik van Woudenberg (D66) van wijk- en buurtgericht werken is blij met dit initiatief. “Leiderdorp zit vol boordevol ideeën, initiatieven en energie. Dit zien wij terug in alle mooie activiteiten en initiatieven die in de omgeving ontstaan, zowel groot als klein. Dat maakt Leiderdorp bijzonder en zorgt voor een fijn woon- en leefklimaat. Met dit platform kunnen al deze activiteiten en initiatieven in beeld worden gebracht, zodat nog meer Leiderdorpers bereikt kunnen worden. Ik nodig iedereen dan ook van harte uit een kijkje te nemen op MijnLeiderdorp.nl en om hier gebruik van te maken.”

Kennis maken

Met MijnLeiderdorp.nl wordt het nog makkelijker om kennis te maken met je wijk en buurt. Je kunt je activiteiten delen in de Agenda of je buren om hulp vragen op het Prikbord. Ook kunnen organisaties of initiatieven zich presenteren in de Organisatiegids. Verenigingen, stichtingen en bewonersorganisaties kunnen berichten delen via Nieuws. Lokale ondernemers kunnen hun diensten en producten aanbieden via de Etalage.

Het platform is gratis toegankelijk en om het aanbod te bekijken is geen account nodig.

Winactie

Om in beweging te komen is er een speciale actie gestart waarmee een handige Dopper fles te winnen is. Leiderdorp biedt vele mogelijkheden om heerlijk te wandelen, maar welk ‘rondje’ vind jij het leukst? Deel in drie eenvoudige stappen jouw favoriete wandeling (omschrijf de route): ga naar www.Mijnleiderdorp.nl, maak een account aan en deel jouw rondje op het prikbord. Een foto toevoegen is mogelijk. De eerste tien inzenders met een duidelijke route winnen de handige Dopper fles.


Feestelijke lancering

In het najaar van 2020 zal een feestelijke lancering plaatsvinden. Meer weten over MijnLeiderdorp.nl?, neem dan contact op met buurtcoach Robert van Egmond via rvegmond@incluzio.nl of via 06-83285822.


Meer berichten