Leiderdorp hamstert
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Albert Heijn in Winkelhof, zaterdag om 2 uur 's middags. Het pastaschap is zo goed als leeg. hetzelfde geldt voor het schap met toiletpapier.
Albert Heijn in Winkelhof, zaterdag om 2 uur 's middags. Het pastaschap is zo goed als leeg. hetzelfde geldt voor het schap met toiletpapier. (Foto: J.P. Kranenburg)

Leiderdorp hamstert

De oproep van premier Mark Rutte om niet te hamsteren, heeft geen succes gehad. Ook Leiderdorpers slaan massaal toiletpapier, pasta, rijst en blikgroenten in.

Ze worden elke dag, zelfs meerdere keren per dag, aangevuld maar sinds donderdag zijn de schappen met de meest populaire hamsterproducten steeds in no-time leeg. Ook op de groenten- en de vleesafdeling vallen gaten in het aanbod.

Het hamsteren begon serieus nadat de regering donderdag extra maatregelen aankondigde om het coronavirus af te remmen. Toch is het inslaan van voorraden volgens mensen die het weten kunnen echt niet nodig. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel benadrukt dat er geen sprake is van tekorten. In de distributiecentra en in de ruim 4000 supermarkten in het land wordt hard gewerkt zodat de vakken gevuld blijven.

Het CBL verwacht dat de piekdrukte de komende dagen minder wordt en dat de supermarkten snel weer hun normale schapvoorraden zullen hebben.

Meer berichten