Ondanks het matige weer kwamen zo'n duizend Leiderdorpers naar het park om samen de geboorte van Jezus te vieren, kerstliederen te zingen en te luisteren naar de kerstboodschap.
Ondanks het matige weer kwamen zo'n duizend Leiderdorpers naar het park om samen de geboorte van Jezus te vieren, kerstliederen te zingen en te luisteren naar de kerstboodschap. Foto: Johan Kranenburg

Geslaagde vijfde Kerstnachtviering in park De Houtkamp

Algemeen

Leiderdorp kijkt terug op een geslaagde kerstnachtviering in park De Houtkamp.

Vanwege het weer was het iets rustiger dan voorgaande jaren. Toch kwamen nog ongeveer duizend bezoekers samen om de geboorte van Jezus te vieren, kerstliederen te zingen en te luisteren naar de kerstboodschap, die dit keer in het teken stond van het thema 'thuis'. Voorganger Hester Smits vertelde over wat 'thuis zijn' betekende in het leven van Jezus. "Hij was thuis waar hij mensen ontmoette. Daarom vraag ik jou: bij wie ben jij thuis en kom je tot je recht? En, vervolgens: komt de ander bij jou tot zijn recht?"

Kerstnacht in de Houtkamp werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de Protestantse Gemeente Leiderdorp, in samenwerking met muziekvereniging Tamarco.

Voorganger Hester Smits vertelde over wat 'thuis zijn' betekende in het leven van Jezus.
Op het podium Leiderdorpse jongeren die komende zomer een school gaan bouwen in Malawi. De opbrengst van de collectie na de kerstnachtviering gaat naar dit project.
Muziekvereniging Tamarco zorgde voor de muzikale begeleiding.
Een overzicht van het terrein van de kerstnachtviering.

Uit de krant