Logo leiderdorpsweekblad.nl
Asopos penningmeester Hester Spronk toont het bord Rookvrij. Naast haar v.l.n.r.  Olympisch goud winnaar Mark Tuitert, LOV-voorzitter Didos van Dam, burgemeester Laila Driessen, voorzitter Thomas Disseldorp van de zakencommissie van Asopos en directievoorzitter Erik Versnel van de Rabobank Leiden-Katwijk.
Asopos penningmeester Hester Spronk toont het bord Rookvrij. Naast haar v.l.n.r. Olympisch goud winnaar Mark Tuitert, LOV-voorzitter Didos van Dam, burgemeester Laila Driessen, voorzitter Thomas Disseldorp van de zakencommissie van Asopos en directievoorzitter Erik Versnel van de Rabobank Leiden-Katwijk. (Foto: Corrie van der Laan)

Asopos gaat voor rookvrij

Het aantal rookvrije plekken in Leiderdorp groeit gestaag. Deze week is er weer eentje bijgekomen: op het terrein van studentenroeivereniging Asopos de Vliet wordt ook niet meer gerookt. En dan ook helemaal niet, benadrukt bestuurslid Hester Spronk. "We denken er zelfs over bekeuring uit te delen bij overtredingen".

Door: Corrie van der Laan

Nu heeft Asopos het relatief makkelijk, weet ze: "We hebben niet meer dan twee handjes rokers onder onze zeshonderd leden". Asopos is de allereerste studentenvereniging in Nederland is die zich heeft aangesloten bij Rookvrije Generatie en het daarbij behorende bord 'Rookvrij' mag ophangen. Dat bord werd trots getoond tijdens de netwerkbijeenkomst van de Leiderdorp Ondernemers Vereniging op woensdag 29 mei, die ditmaal door en bij Asopos werd georganiseerd.

Mark Tuitert

De opkomst was hoog wat ongetwijfeld ook te maken had met de bijzondere gastspreker: voormalig topsporter Mark Tuitert. In een flitsende presentatie vertelde de tegenwoordig in Hoogmade woonachtige oud-schaatskampioen over zijn zware weg naar de top, die in 2010 werd bekroond met het winnen van Olympisch goud op de 1500 meter. Nadat hij in 2014 stopte met schaatsen, stapte hij over naar het ondernemerschap, waarin hij duidelijke links ziet met de topsport.

Zoals een ondernemer betaamt, maakte hij meteen van de gelegenheid gebruik om de aanwezigen kennis te laten maken met het product dat hij vorig jaar in de markt heeft gezet: First Energy Gum, een kauwgom met pure cafeïne en b-vitamines die bedoeld is om topsporters – en iedereen die daar behoefte aan heeft – een razendsnelle energieboost te geven. Natuurlijk had hij uitdeelpakjes bij zich die enthousiast verwelkomd werden. De Leiderdorpse ondernemers gaan een energieke week tegemoet.

Meer berichten