Hart voor Leiderdorp wil openluchtpodium in park De Houtkamp | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De muziektent zou ook een plek kunnen krijgen op het grote grasveld in De Houtkamp.
De muziektent zou ook een plek kunnen krijgen op het grote grasveld in De Houtkamp. (Foto: J.P.Kranenburg)

Hart voor Leiderdorp wil openluchtpodium in park De Houtkamp

De afgelopen jaren heeft de Stichting Hart voor Leiderdorp in rustig vaarwater gezeten. Maar dat zal niet lang meer duren, vertelt de huidige voorzitter Eric Filemon, oud-basisschoolleider en momenteel raadslid voor de Lokale Partij Leiderdorp. "We hebben een plan ontwikkeld voor een openluchtpodium, denk aan een muziektent, in park De Houtkamp. Zo willen we kunst en cultuur dichter naar de Leiderdorpers brengen. Maar ook Leiderdorpers die willen optreden letterlijk een podium bieden."

Door: Corrie van der Laan

Het plan zit al ruim twee jaar 'in de pen' en de stichting wil nu gaan doorpakken, aldus Filemon. "Leiderdorp is een van de weinige gemeenten in de regio die geen vaste plek heeft voor openluchtoptredens. Daar willen we verandering in brengen. We hebben twee plekken op het oog: middenin het park op het grote grasveld en aan de parkrand, aan de kant van de Laan van Berendrecht."

Nu is het zaak om de medewerking van de gemeente te krijgen en de financiering rond te krijgen. Wat dat eerste betreft, ziet het er goed uit, schat Filemon in. "Vorig jaar hebben we de raadsleden op de hoogte gesteld van onze plannen en daarop kregen we veel positieve reacties. Afgelopen maandag heb ik gesproken met wethouder Daan Binnendijk (die kunst & cultuur in zijn portefeuille heeft, red) en hij reageerde enthousiast. We willen nu samen met de gemeente aan de slag om ons plan verder uit te werken."

Het geld wordt nog wel een uitdaging. Alles bij elkaar verwacht Filemon zo'n 100.000 euro nodig te hebben. Hij hoopt op sponsoring van bedrijven en winkeliers, bijdragen van fondsen en serviceclubs en, niet te vergeten, een startsubsidie van de gemeente. Hij heeft goede hoop dat het allemaal gaat lukken. "Binnen Leiderdorp zou er toch draagvlak moeten zijn voor een openluchtpodium. En het zet meteen De Houtkamp op de kaart als centrum van Leiderdorp."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>