Afbeelding
Foto: PR

Derde aflevering 'Van het gas af'

Algemeen

Vandaag in de krant: de derde aflevering van de serie 'Van het gas af'. In deze serie wordt gevolgd hoe de Leiderdorpse Oranjewijk op weg gaat naar een aardgasvrije toekomst.  

In deze aflevering vertelt Achmed Achbari, lid van de gemeentelijke kerngroep, wat de Werkgroep Oranjewijk is en doet. Raoul Santibanez legt uit wat het Duurzaam Bouwloket kan betekenen voor bewoners van het projectgebied en enkele Oranjewijkbewoners vertellen over wat zij al hebben gedaan om hun woningen beter te isoleren. Daarnaast maken we een uitstapje naar Den Haag waar bewoners van de Vruchtenbuurt zelf een projectgroep hebben opgezet met als doel een duurzame warmtebron in hun wijk te realiseren.

De bij deze aflevering behorende minidocumentaire van Unity.NU wordt uitgezonden op zaterdag 30 maart om 18.00 uur op televisie via kanaal 40 (Ziggo) of 1412 (KPN, Tele2, XS4ALL) en wordt herhaald tot maandag 1 april 18.00 uur. De minidocu is ook te zien via de website www.unity.nu.

De serie 'Van het gas af' wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Leids Mediafonds. Teksten en eindredactie: Corrie van der Laan, minidocumentaire: Marc Wonnink

Uit de krant