De laatste versie van het inrichtingsplan voor het vernieuwde Milieu Educatief Centrum.
De laatste versie van het inrichtingsplan voor het vernieuwde Milieu Educatief Centrum. Foto: PR

MEC vijf maanden dicht voor verbouwing

Algemeen

Het Milieu Educatief Centrum (MEC) in Leiderdorp gaat op 1 november vijf maanden dicht. In die periode wordt de ruimte in gebouw De Sterrentuin ingrijpend verbouwd.

De gemeenteraad heeft afgelopen zomer 95.000 euro uitgetrokken om het MEC aan te passen aan de eisen van deze tijd. De binnen- en buitenkant van het centrum worden gerenoveerd (kosten ca. 60.000 euro) en het onderwijsaanbod wordt verbreed en verfrist (kosten ca, 35.000 euro).

Het idee is dat park De Houtkamp, de 'achtertuin' van het MEC, en de lokale natuur straks gaan doorlopen naar de binnenruimte. In het MEC moet dan alle informatie over de vijf thema's van duurzaamheid – water, energie & klimaat, voedsel, afval & grondstoffen en natuur & diversiteit – op een aantrekkelijke wijze gepresenteerd worden.

Als het centrum begin april 2019 weer open gaat, moet het een plek zijn waar jong en oud graag binnenlopen om rond te kijken, zich te verwonderen en meteen wat kennis en informatie tot zich te nemen.

Bewonersmarkt

Wie nieuwsgierig is naar de verbouwplannen, kan ze bekijken op woensdag 14 november van 15.00 tot 19.00 uur. Dan gaat het MEC nog een middag open voor een bewonersmarkt die als thema heeft  'duurzaamheid en groeninitiatieven'. Op de markt staan onder meer stands van de gemeente Leiderdorp, Goed Leiderdorp, IVN Groen Dichterbij  en Naturalis. De toegang is gratis.

Uit de krant