Overal glasscherven van de ingeslagen deur.
Overal glasscherven van de ingeslagen deur. Foto: Bertus Bos

Inbraak bij Spakenburgse Visspecialist

Algemeen

Vanochtend vroeg is met grof geweld ingebroken bij de Spakenburgse Visspecialist op de buitengalerij van het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof.

Eigenaar Bertus Bos werd om half vijf gewekt door een alarmmelding. Hij woont vlakbij zijn winkel en arriveerde daar vijf minuten later, kort voordat de politie kwam. De inbrekers werden niet meer aangetroffen maar hadden een ravage achtergelaten. De glazen deur was aan diggelen en overal lagen glasscherven. "Er is niets gestolen maar de schade is groot", vertelt Bos. "We hebben alle producen uit de versvitrines moeten weggooien. Met drie man zijn we vijf uur bezig geweest om alles op te ruimen. En dan moet natuurlijk de kapotte deur vervangen worden."

Hij vermoed dat de inbrekers op zoek geweest zijn naar een kluis. Hoe ze het een centimeter dikke glas van de deur gebroken hebben, is niet duidelijk. Waarschijnlijk met een veiligheidshamer uit een auto, denkt Bos.

Hij is behoorlijk geschrokken van de inbraak. "Het ergste vind ik dat ze door mijn winkel hebben gelopen." Op Facebook roept hij getuigen op om zich te melden.  

De Spakenburgse Visspecialist is inmiddels wel weer gewoon geopend voor klanten.

Uit de krant