Logo leiderdorpsweekblad.nl
Oud-voorzitter Gert Hogervorst (links) en voorzitter John de Lange van de VIJL riepen tijdens de ijsperiode in maart via hun mutsen op om bij te dragen aan een ijsbaan van 333 meter.
Oud-voorzitter Gert Hogervorst (links) en voorzitter John de Lange van de VIJL riepen tijdens de ijsperiode in maart via hun mutsen op om bij te dragen aan een ijsbaan van 333 meter. (Foto: Johan Kranenburg)

College Leiderdorp wil 169.000 euro meebetalen aan Leidse ijsbaan

Het bestuur van de Vereniging IJssport Leiderdorp kreeg gisteren goed nieuws van sportwethouder Willem Joosten (VVD). Het Leiderdorpse college van b en w gaat de gemeenteraad vragen om 169.000 euro bij te dragen aan de nieuwe overdekte ijsbaan in Leiden. De raad neemt hier in november een besluit over.

De gemeente Leiden financiert de bouw van een 250 meter ijsbaan in Leiden, maar de Stichting Schaatshal Leiden en de schaatsclubs in de regio hopen nog altijd dat de baan wat groter kan. Zij streven naar een 333 meter baan, waarop ook officiële wedstrijden geschaatst kunnen worden. Daarvoor is wel 3,2 miljoen euro extra nodig. Momenteel staat de teller op 681.400 euro, dankzij allerlei sponsoracties en toezeggingen van een aantal regiogemeenten. Zo heeft Teylingen 225.000 euro beloofd, Kaag en Braassem 172.000 euro en Zoeterwoude 55.000 euro.

Meer berichten