Logo leiderdorpsweekblad.nl
 RCL met Jill Sanrodi aan de bal met rechts Esmée Dekker. Sluitpost Naomi Sundermeier voorkomt een doelpunt.
RCL met Jill Sanrodi aan de bal met rechts Esmée Dekker. Sluitpost Naomi Sundermeier voorkomt een doelpunt. (Foto: Gert Jan van Heyningen)

Strijdlust RCL vrouwen beloond met winst

De vrouwen van RCL pakten in de ouverture tegen Klarenbeek dik verdiend de volle winst. Het was slechts met het kleinst mogelijke verschil (1-0) maar met het vertoonde karaktervolle spel had de afstand ruimer moeten uitvallen.

Tekst en foto's: Gert Jan van Heyningen

RCL degradeerde het afgelopen seizoen uit de Topklasse en zou dolgraag zo snel mogelijk weer op het allerhoogste niveau gaan acteren. Maar met een nieuwe selectie, die bestaat uit een mix van jeugdige en ervaren speelsters, heeft dat ook weer tijd nodig. En dat was in de stromende regen op het kunstgras van Sportpark de Bloemerd goed te zien. In de beginfase was RCL zoekende naar het juiste spelconcept waardoor Klarenbeek de bovenliggende partij werd. De gasten kregen daarbij ook het middenveld in handen en probeerden de rood-witte formatie onder druk te zetten. Echter, de Racing achterhoede, met Romy Siera, Emma Verdaasdonk, Kim Akerboom, Ashley Lieverse en sluitpost Cynthia Roeleveld, liet zich niet van de wijs brengen. RCL speelde op de counter en was met Dominique van Wensveen, Jennifer Biharie, Samanta Stojanovic en Yara Haasnoot gevaarlijk maar scoren was er in de eerste helft nog niet bij.

Coach Janet Griffioen van RCL wilde duidelijk resultaat zien. Ze zette de rood-witte pionnen op strategische plekken met als resultaat vat op het middenveld en snelheid op de vleugels. Dat bood ruimte en mogelijkheden voor Yara Haasnoot en Esmée Dekker maar het net werd nog niet gevonden. Een gouden wissel volgde met Jill Sanrodi die dit duel niet snel zal vergeten. Na 56 minuten was er na een tikje van Esmée Dekker het eerste balcontact voor Sanrodi. Met simpel ogende bewegingen werd het leer listig vrijgespeeld en volgde een pass op de inkomende Dominique van Wensveen. Zij nam de bal randje zestien aan en haalde vernietigend uit. Onhoudbaar verdween het leer in de touwen en RCL stond na een fraaie combinatie op een dik verdiende 1-0 voorsprong.

Klarenbeek was niet meer in staat daar iets tegenover te stellen en liet het initiatief aan de Racing over dat via Dekker, Van Wensveen, Haasnoot en Landweer de score minimaal had kunnen verdubbelen. Maar de winst was veilig en de vreugde bij speelsters en staf na afloop groot.

Coach Janet Griffioen was bijzonder blij met deze eerste drie punten. "Verheugd om te zien dat de groep collectief voor elkaar werkt om dit resultaat neer te zetten. De speelsters hebben stuk voor stuk meer in huis maar moeten opbouwend stapjes voorwaarts maken en er bovenal voor elkaar zijn." En daar heeft Griffioen het gelijk aan haar zijde. De weg naar de top nog lang en de target voor dit seizoen is handhaving in de Hoofdklasse.

Meer berichten