Jonge rijbewijsbezitters testen hun vaardigheden | Leiderdorps Weekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De groep deelnemers en coaches kijken toe hoe wethouder Kees Wassenaar een noodstop maakt op de slipbaan.
De groep deelnemers en coaches kijken toe hoe wethouder Kees Wassenaar een noodstop maakt op de slipbaan. (Foto: Johan Kranenburg)
Jongeren

Jonge rijbewijsbezitters testen hun vaardigheden

Jonge (18 tot en met 24 jaar) Leiderdorpse autorijders konden zondag 8 maart bij het gemeentehuis van Leiderdorp meedoen aan The Drive Experience, een praktijkdag waarop zij hun vaardigheden als automobilist kunnen testen. Wethouder Kees Wassenaar opende de dag iets na negenen door op een mobiele baan een noodstop te maken.  

The Drive Experience is bedoeld voor jongeren die maximaal drie jaar hun rijbewijs hebben. Tijdens de dag maken steeds drie deelnemers met een coach erbij een rit van anderhalf uur in de omgeving. Daarbij wisselen ze elkaar af achter het stuur en horen van elkaar en van de coach welke verbeterpunten er zijn aan te wijzen in hun rijstijl. Ook is er een groepsdiscussie waarbij gesproken wordt over afleiding, alcohol en drugs in relatie tot verkeersdeelname.

Het meest spectaculaire programmapunt van de dag is het maken van noodstops op een gladde rem/slipbaan Zo ervaren de deelnemers wat het is om op glad wegdek onverwacht een noodstop te moeten maken met verschillende snelheden. Ze merken dan hoe lang hun remweg op een glad wegdek bij verschillende snelheden is en voelen de werking van het ABS remsysteem. Hier kunnen ze later in het verkeer voordeel aan hebben.

Voorafgaand en na afloop van The Drive Experience maken de deelnemers thuis op de website van CitoDrive een test die aantoont welk soort autorijder ze zijn.

Aan The Drive Experience van 8 april deden rond de dertig jongeren mee. Aan het einde van de dag ontvingen ze een certificaat van deelname.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>