Hugo van Donselaar stond aan de wieg van de gelijkmaker.
Hugo van Donselaar stond aan de wieg van de gelijkmaker. Foto: J.P. Kranenburg

Alecto maatje te groot voor Warande

Algemeen

De mannen van Alecto zijn de tweede helft van het veldseizoen goed begonnen. In de Bloemerd werd Warande zondag met 6-1 weggezet.

Alecto is na de promotie in de zaal nog steeds in de 'winning mood'. De Leiderdorpse hockeyers startten scherp. Al snel kwam de eerste strafcorner voor de thuisploeg die echter door de bekwame keeper van Warande uit de goal werd geschopt. Verrassend genoeg lukte het Warande wel om te scoren. Een harde klap vanuit achter caramboleerde als een goed geraakte biljartbal via drie aanvallers voor de stick van de spits die de bal zo langs Youri Muller lepelde.

Maar al heel snel trok Alecto de stand weer gelijk. Dominique van Nieuwenhuize versnelde via de linkerkant op en vond Koen Dickhoff in de cirkel, die de bal handig langs de keeper tikte.

Het niveau van de wedstrijd was niet heel hoog, met name door de vele stopfoutjes over en weer. Maar Alecto was wel effectief. Vier minuten na de gelijkmaker bediende Hugo van Donselaar met een prachtige pass over de gehele lengte Jarmo van der Velden. Deze speelde de bal slim door naar Van Nieuwenhuizen die haalde de trekker hard overhaalde en de bal met keeper en al de goal in schoot. Van Nieuwenhuizen zorgde ook voor de 3-1, na opnieuw een assist van Van der Velden. Goal nummer vier nam Van der Velden zelf voor zijn rekening, na een fraaie soloactie.
Binnen een halve minuut na de rust werd Thomas Dickhoff foutief afgestopt in de cirkel. De strafbal van Van der Velden miste echter het doel. Goal nummer vijf kwam snel daarna alsnog, toen Alexander Thomas vanaf links hij de cirkel binnen dribbelde en de bal in de lange hoek schoot. Het slotakkoord kwam van Koen Dickhoff. Hij tipte een harde strakke voorzet bij de tweede paal binnen en bracht zo de eindstand op 6-1.