| Foto: J.P. Kranenburg
| Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Alecto Dames 1 laat punten glippen

Algemeen

Dit weekend trad Alecto dames 1 op eigen veld aan tegen Tilburg dames 1. Het werd een wedstrijd om snel te vergeten.

Alecto begon niet scherp genoeg aan de wedstrijd. Tilburg maakte hier gebruik van en zette de Leiderdorpse dames onder hoge druk. Na twintig minuten had Tilburg een sterke aanval op links, waarbij Anne van Eijndhoven voor Alecto het spel redde door de bal van de achterlijn weg te vegen. Kort daarna kreeg Alecto een corner mee. Joëll Bense flatste de bal op Hanneke, die deze het doel intipte; 1-0 voor! Daarna volgde nóg een corner. Deze keer pushte Joëll de bal op Anne, die hem vervolgens snoeihard in het zijnet sleepte; de 2-0 stond op het scorebord. Dat was ook de ruststand. Ook de tweede helft was het Tilburg die als eerste actief werd. Hun aanval bracht hen een corner, die uitliep in een strafbal; de 2-1 was een feit. De Leiderdorpse aanvallers vochten terug, maar helaas zonder rendement. Dit alles leidde tot onrust en zo pakte Tilburg nog een corner. De 2-2 viel, en zij waren terug in de wedstrijd. Wat volgde was spel dat van het ene doel naar het andere vloog en grote kansen met zich mee bracht. Zeven minuten voor tijd scoorde Tilburg nog een goal, maar al snel antwoordde Alecto met de 3-3; weer een vlijmscherpe tip van Hanneke uit een corner. Helaas werd de chaos het de Leiderdorpse dames iets te veel, waardoor Tilburg het voor elkaar kreeg om in de laatste minuut hun 4e doelpunt te scoren. 3-4 was dus de uitslag waarmee Alecto het moest doen. Er zijn punten uit handen gegeven, terwijl dat echt niet nodig was. . De speelster van de week was Anne, met haar fenomenale sleep, redding van de lijn en haar verdere felle en bijna vlekkeloze spel!