Scouts Van der Does Liethorp vliegen over
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Zaterdag was een afscheidsdag in meerdere opzichten. | Foto: PR
Zaterdag was een afscheidsdag in meerdere opzichten. | Foto: PR

Scouts Van der Does Liethorp vliegen over

Op 16 september was traditiegetrouw het 'overvliegmoment' bij de Scouting Van der Does Liethorp groep. Bij dit evenement gaan alle kinderen die te oud zijn geworden voor het onderdeel waar ze zitten overvliegen naar een ander onderdeel.

Om dit een beetje spannend te maken moesten de kinderen een parcours af gaan, waarbij de kinderen lekker vies mochten worden. de kinderen moesten over een hindernis heen klimmen, onder een zeil door de modder tijgeren en over een touw heen over het water naar het eiland lopen. Terugkomen kon alleen zwemend. Onderweg was er nog een hindernis, er was een groot net tussen twee zeilboten gespannen waar ze overheen moesten om een bel te luiden. Als dat was gelukt werden de kinderen opgewacht door de hoofdleiding van het nieuwe onderdeel, na even lekker onder de douche gestaan te hebben. Dit jaar was erg bijzonder omdat het over een record aantal kinderen ging die moesten overvliegen. In totaal zijn er 74 kinderen in de leeftijd van 7 t/m 18 jaar overgevlogen.

Afscheid

Op de dag van het overvliegen zijn er ook helaas mensen die met scouting stoppen vanwege studie, werk, of andere redenen. Dit jaar zijn dat de volgende mensen helaas gestopt: Stan Hilgevoord, Lars Heemskerk, Leonie van der klauw, Donny Honders, Niek van Loenhoud, Wouter Groen en Rick van Ruitenburg. Ook namen de scouts we zaterdag na 46 jaar afscheid van Stichtingsvoorzitter Sjuul Tutuarima. Gerbert van Aken heeft deze taak overgenomen. Omdat Gerbert van Aken groepsvoorzitter was bij scouting Leiderdorp is er gezocht naar een nieuwe groepsvoorzitter. Afgelopen zaterdag is met een ceremonie Bas van den Berg de nieuwe groepsvoorzitter geworden. Hij is geen onbekende bij Vadedo. Zelf ooit begonnen als welp, leiding en nu vader van 4 leden. Volgende week verwelkomen we veel nieuwe kinderen en hebben we een record aantal leden: 222!

Meer berichten