Koningin Julianaschool opent vernieuwd en vergroend schoolplein
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Onderwijs

Koningin Julianaschool opent vernieuwd en vergroend schoolplein

Er kon worden gedanst onder leiding van juf Kirsten Remmers van de Rode Sneakerz.
Er kon worden gedanst onder leiding van juf Kirsten Remmers van de Rode Sneakerz. (Foto: PR)

Het jaarlijkse pleinfeest op de Leiderdorpse Koningin Julianaschool, dat plaatsvond op vrijdag 9 juni, was dit keer wel heel bijzonder: tijdens het feest werd het vernieuwde en vergroende schoolplein officieel geopend.

Het gerenoveerde en groene plein is dankzij diverse fondsenwervingen (Fonds 1818, RABO wensenfonds), acties (o.a. sponsorloop en loterij) en hulp van ouders tot stand gekomen. Ook de Stichting Openbare Basisscholen Gemeenschap Leiderdorp heeft aan de vergroenende renovatie bijgedragen. Na mooie woorden van de interim-locatieleider van de KJS Marion Baartman en de directeur van de St. OBSG Marianne Nobels kon het feest volop gevierd gaan worden.

In en rondom school had de organisatie voor het pleinfeest een mengeling van creatieve en sportieve spelactiviteiten opgezet. Zo kon er worden gedanst onder leiding van Juf Kirsten Remmers van de Rode Sneakerz. Er stond een reusachtige stormbaan opgesteld, een rodeostier en een springkussen voor de kleuterleeftijdsgroep. In de school kon er geknutseld worden, iedereen kon zich laten schminken en tattoos laten zetten. Bovendien waren er diverse Oudhollandse spelletjes en werden door AH Santhorst gesponsorde cakejes versierd, en gegeten. Voor al de bezoekende ouders, grootouders, buurtbewoners en vrienden van de KJS waren er volop versnaperingen te verkrijgen, waarvan de sponsorende bijdragen van IJscafé Danice, AH Santhorst en de Witte Prijzenslagen niet onvermeld mogen blijven. Het was een geslaagd en zeer gezellige zomers pleinfeest aan de Kom van Aaiweg in ons dorp.     

Meer berichten