Gemengd koor Appassionato tijdens de open repetitie van 30 mei.
Gemengd koor Appassionato tijdens de open repetitie van 30 mei. Foto: PR

Vierstemmig:  zó mooi klinkt dat…

Algemeen Open avond

Gemengd koor Appassionato in Leiderdorp had dinsdag 30 mei een heel gezellige open avond voor belangstellenden uit de regio en met name ook voor de omwonenden van hun repetitielocatie, basisschool 't Bolwerk.

Bezoekers konden eens komen kijken en luisteren hoe het toegaat bij zo'n koorrepetitie en ook meezingen als ze dat wilden.

Bij een kopje koffie of thee werden 15 gasten verwelkomd met een korte inleiding door Lenie van Dijk waarna dirigent Rob van Efferink het koor de stemmen liet 'losmaken' met onder meer een 'zing-zo-zuiver-zacht-zo-zoet'. Rob liet zien en horen hoe de vierstemmigheid stapsgewijze wordt opgebouwd en hoe die stemmen dan tenslotte samenvloeien tot één fluwelen klank.  Er werd ademloos geluisterd.

Daarna startte de eigenlijke repetitie bij het fraaie pianospel van Heleen Polderman, met een dwarsdoorsnede van het gevarieerde wereldrepertoire van klassiek tot hedendaags; van stemmig tot opzwepend.  Van enkele liederen uit het programma waren daartoe ook de teksten beschikbaar gesteld en meegezongen wèrd er!   Geapplaudisseerd trouwens ook, na elk van de nummers! 

Afgesloten werd deze geanimeerde repetitie met een high wine met door de koorleden zelf verzorgde hapjes en een loterij met leuke prijzen. Bezoekers èn koor kijken terug op een levendige, supergeslaagde  (voorzomer-)kooravond. 

Belangstelling? Kijk dan op onze website www.appassionato.nl of stuur een mail naar info@ appassionato.nl

Uit de krant