Hans Kapteijn (links) overhandigt de cheque aan Daoud Nassar van Tent of Nations. | Foto: Henri Veldhuis
Hans Kapteijn (links) overhandigt de cheque aan Daoud Nassar van Tent of Nations. | Foto: Henri Veldhuis

Protestantse gemeente schenkt bijna € 7000 aan Tent of Nations

Algemeen

Dankzij de maandelijkse papierinzameling en halfjaarlijkse boekenmarkten kon de Protestantse gemeente Leiderdorp afgelopen weekend bijna 7000 euro schenken aan Tent of Nations.

Hans Kapteyn, scriba van de kerkgemeenschap, overhandigde zaterdag 4 februari een cheque van € 6.905,39 aan de heer Daoud Nassar van Tent of Nations. Dit mooie bedrag is 25 procent van de netto opbrengsten van de inzameling van oud papier en de twee boekenmarkten, die in 2016 gehouden zijn in de Scheppingskerk in Leiderdorp.

De overhandiging vond plaats in de Grote Kerk in Driebergen tijdens een zeer druk bezochte middag voor Vrienden van de Tent of Nations. De familie Nassar is in 2000 met hulp van buitenlandse vrienden het project Tent of Nations gestart: een ecologische boerderij in Israël waar educatie centraal staat. Het basiswerk op Tent of Nations is het boerenbedrijf, waar een diversiteit aan fruitbomen wordt gekweekt. Na de verwoesting van 1.500 bomen door het Israëlische leger in mei 2014 wordt momenteel veel tijd en aandacht besteed aan het planten en verzorgen van nieuwe bomen.

grote creativiteit

De familie gaat met grote creativiteit te werk. Omdat de Israëlische autoriteiten geen toestemming geven te bouwen in het gebied waar de familie woont, heeft de familie een zevental grotten opgeknapt. ´Bovengronds´ bouwen is niet toegestaan, daarom maar ´ondergronds´. De familie krijgt geen toegang tot elektriciteit en stromend water. Men lost dit op door regenwater op te vangen in ondergrondse waterreservoirs en men gebruikt zonnepanelen. Ondanks de grote bedreigingen die er zijn, laten zij zich leiden door hun basismotto: 'we weigeren om vijanden te zijn'. Voor meer foto's en informatie: www.tentofnations.nl.

Uit de krant