Lucien Houwer wil het 20-jarig bestaan van zijn Kook-planet niet onopgemerkt voorbij laten gaan.
Lucien Houwer wil het 20-jarig bestaan van zijn Kook-planet niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Foto: Corrie van der Laan

Twintig jaar Kook-planet

Algemeen Ondernemers

De Leiderdorpse kookstudio en kookwinkel Kook-planet bestaat dit najaar twintig jaar. En ondanks de turbulente afgelopen jaren, gaat ondernemer Lucien Houwer vol goede moed vooruit. Hoe hij het jubileum viert? Met een nieuw logo!

De vraag ‘Zit de zaak hier al lang?’ wordt hem bijna wekelijks gesteld, vertelt Houwer enthousiast: “En nu ik kan antwoorden dat dit al twee decennia lang het geval is, vonden we de tijd rijp om dit ook aan ons logo toe te voegen. Daarom hebben we het logo laten opfrissen met de toevoeging ‘Sinds 2002’.” Maar, niet alles wordt veranderd aan het beeldmerk: de vijf kook-pictogrammen boven de bedrijfsnaam blijven behouden. “Die heb ik twintig jaar geleden zelf getekend dus die horen bij Kook-planet.” aldus Houwer. 

Het nieuwe logo (zie onder dit artikel) prijkt binnenkort op de gevel in het Leiderdorpse winkelcentrum Santhorst. In de kookwinkel vinden kookliefhebbers alles wat ze in de keuken nodig kunnen hebben. En in de kookstudio organiseert Houwer thema-kookavonden en reeksen kookworkshops. “Er zijn mensen die al twintig jaar komen koken, dat is wel bijzonder. Dan sta je eigenlijk met vrienden in de keuken.” 

Ook nieuw publiek weet de kookstudio te vinden: “Ieder jaar schrijven er nieuwe mensen in voor onze kookavonden. En dat is zeker zo leuk!”


‘Laat mij maar lekker koken’

Aanvankelijk wilde Houwer geen toestanden rondom dit jubileum organiseren. Collega-ondernemers en vrienden drukten hem echter op het hart dat het zonde is om deze mijlpaal helemaal voorbij te laten gaan. Zeker na de corona-jaren en in de huidige economische situatie. “Laat mij maar lekker koken, dacht ik eerst”, stelt Houwer bescheiden. “Maar ik zie wel in dat dit best een big deal is, hoor! Daarom hangen we de slingers op en gaan we vieren wat er te vieren valt! Er is al genoeg narigheid.” 

Afbeelding

Uit de krant