Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Leids/Leiderdorpse groep gaat op reis met World Servants, een organisatie met dertig jaar ervaring met jongerenreizen naar ontwikkelingslanden.
De Leids/Leiderdorpse groep gaat op reis met World Servants, een organisatie met dertig jaar ervaring met jongerenreizen naar ontwikkelingslanden. (Foto: PR)

Jongeren zoeken reisgenoten voor handen-uit-de-mouwen reis naar Malawi

Een groep Leiderdorpse en Leidse jongeren wil in de zomer van 2020 op reis naar Malawi om daar te helpen bij een ontwikkelingsproject. Dat de groep gaat staat bijna vast, maar nog niet helemaal. Er zijn nog minimaal twee extra reisgenoten nodig om de trip voor reisorganisatie World Servants haalbaar te maken. Geïnteresseerden kunnen zich deze maand nog melden.

Het plan om de handen uit de mouwen te steken in Afrika ontstond eerder dit jaar vanuit de Protestantse Gemeente Leiderdorp. De Leidse Binnenstadsgemeente sloot zich aan. Intussen hebben zich zeventien jongeren tussen de 16 en 30 jaar gemeld. Het reisdoel is verlegd van Zambia naar het noorden van Malawi, in de buurt van de grens met Zambia.

De groep helpt daar mee aan een onderwijsproject van CCAP, een lokale kerkelijke organisatie die ontwikkelingswerk doet in gemeenschappen. Wat de klus wordt, het bouwen van lerarenwoningen of extra klaslokalen, wordt rond Pinksteren bekend. Naast het bouwen kunnen deelnemers veel contact maken met kinderen en volwassen bewoners van het dorp waar de reis heen voert.

De reis duurt drie weken, van 18 juli tot 8 augustus 2020. Dit zijn de eerste drie weken van de zomervakantie. Deze periode is gekozen omdat diverse deelnemers na die zomer gaan studeren en mee willen doen aan introductieweken van universiteiten. Lidmaatschap van een van de kerken is geen voorwaarde om mee te kunnen. Onder de inmiddels aangemelde jongeren bevinden zich ongeveer evenveel jongens als meisjes.

World Servants is een christelijke organisatie die dertig jaar ervaring heeft in het organiseren van jongerenreizen naar ontwikkelingslanden. In die periode gingen bijna 20.000 jongeren met World Servants mee op reis. World Servants werkt altijd samen met lokale instanties. Wie meer wil weten, kan contact opnemen met Martijn Vink (mmtvink@hotmail.com).

Meer berichten