De meest opvallende verandering is de ruime, overdekte fietsenstalling, onderaan het talud.
De meest opvallende verandering is de ruime, overdekte fietsenstalling, onderaan het talud.

R-net halte Buitenhof is grotendeels klaar

Algemeen Openbaar Vervoer

De omvorming van de voormalige bushalte Engelendaal/Rietschans tot R-net halte is zo goed als klaar. De halte, die vlakbij de Buitenhoflaan ligt, heeft meteen een nieuwe naam gekregen: Buitenhof.

Door: Corrie van der Laan

De afgelopen weken is de abri vervangen en zijn de voetpaden naar de halte toe vernieuwd. Meest opvallende verandering is de ruime, overdekte fietsparkeervoorziening die onderaan het talud van de Engelendaal staat, naast het opgeknapte fietspad. Vanaf het fietspad loopt een rechtstreeks wandelpad omhoog naar de abri.

Er stoppen meerdere bussen bij de halte, maar vanaf 10 december is dit ook een van de zeven haltes van de nieuwe R-netlijn 410. Deze brengt de reizigers van het Centraal Station in Leiden via de Willem de Zwijgerlaan en de Engelendaal naar het Alrijne Ziekenhuis, en vice versa.

R-net staat voor kwalitatief goed openbaar vervoer. De bussen zijn comfortabel en rijden frequent , de haltes hebben goed meubilair en krijgen digitale reizigersinformatie.

De kosten van de aanpassing van de haltes worden betaald door de provincie, de gemeenten betalen doorstromingsmaatregelen zoals voorrang bij verkeerslichten en extra in- en uitvoegstroken. Op de Engelendaal zijn die aanpassingen al gedaan.

Uit de krant