Alecto sloot het seizoen 2022-2023 af met een een klinkende 8-1 overwinning. | Foto: PR
Alecto sloot het seizoen 2022-2023 af met een een klinkende 8-1 overwinning. | Foto: PR Foto: PR

Alecto heeft geen moeite met Bennebroek

Sport

Alecto had zondag 21 mei geen enkele moeite met de laatste tegenstander van dit seizoen. Op het Alectoveld in De Bloemerd werd Bennebroek verpletterd met 8-1.

Bennebroek, dat één-na-laatste stond, ging voortvarend van start maar hun eerste aanval eindigde in het zijnet. Het daaropvolgende schot op goal van Alecto schopte de keeper van Bennebroek er met het puntje van z’n teen uit en ook de volgende Leiderdorpse aanval werd gestuit. Vrij snel daarna schoot Freek Hehewerth met zijn backhand op goal, waarop Bart Zoutendijk, weer terug van zijn blessure, de rebound erin tenniste en zo de score opende. Daarna bleef er veel druk op de cirkel en kreeg Alecto drie corners maar die leverden geen goals op.

In het tweede kwart golfde het spel aanvankelijk heen en weer. De 2-0 viel uit een strafbal die Sebastiaan Kees verzilverde door de bal langs de keeper te pushen. Jesse Huisman tekende voor de 3-0 door de bal vanuit een corner halfhoog langs de rechterkant van de keeper te pushen. Een clash in de cirkel van Alecto had een corner voor Bennebroek tot gevolg maar deze werd goed weggewerkt door de keeper. De 4-0 kwam voort uit een prachtige aanval van middenvelder Bengt Coorens die opstoomde tot bijna de achterlijn en scoorde vanuit die positie.

Na de rust ging Alecto gewoon door met doelpunten maken. Freek bracht de bal in de cirkel waarna Thomas Vasiluta deze in de goal tipte: 5-0. Al heel snel hierna volgde een aanval vanuit het middenveld van Bengt via Diede Breedveld naar Freek die succesvol afrondde: 6-0.

Na een scrimmage in de cirkel van Alecto, kon Bennebroek een tegenzet doen en de stand op 6-1 brengen. Daarna was de beurt weer aan Alecto. Een strakke voorzet van Joep Lindner werd binnengetikt door goaltjesdief Freek: 7-1.

In het laatste kwart was er nog een kans voor Bart Zoutendijk na een mooie voorzet van Jelle Dijkstra maar hij kreeg de bal tegen zijn been. Even later bracht Jesse de bal vanuit op en kreeg daarbij een duw van een speler van Bennebroek, wat de Leiderdorpers een corner opleverde die echter niet verzilverd werd. Kort daarna was het wel raak: Sebastiaan kreeg de bal op de rand van de cirkel en scoorde 8-1, de eindstand van deze wedstrijd.

Uit de krant