Logo leiderdorpsweekblad.nl

Kerststukjes maken in het MEC-Leiderdorp

  Duurzaam & Groen
Voor de kerststukjes worden natuurlijke materialen gebruikt.
Voor de kerststukjes worden natuurlijke materialen gebruikt.

Op zondag 15 december van 14.00 tot 16.00 uur kunnen jong en oud kerststukjes maken van natuurlijke materialen in het Milieu Educatief Centrum (MEC) te Leiderdorp.

Het is handig om zelf een klein bakje of mandje mee te nemen en een snoeischaartje.

Kerststukjes worden op allerlei manieren gemaakt, vaak ook met kerstballen, sterren, kaarsen enzovoort. Vroeger gingen mensen takken in het bos verzamelen of in hun tuin om kerstsfeer in huis te brengen. Groenblijvende takken waren een symbool van overleven na een doodse donkere wintertijd.  De takken werden versierd met appeltjes; daar komt het gebruik van de kerstballen vandaan. De natuur heeft ook nu veel te bieden en daar wordt 15 december gebruik van gemaakt voor de kerststukjes.  

Aanmelden is niet verplicht, maar is wel handig voor de organisatie. Dat kan op: www.natuureducatie.nl/publieksactiviteiten.  Een bijdrage van 1 euro per kerststukje wordt op prijs gesteld.

De middag wordt georganiseerd door de vrijwilligers van IVN-Leiderdorp in samenwerking met het MEC. Het MEC ligt aan de Van Diepeningenlaan 110-E, Leiderdorp (in gebouw De Sterrentuin). Vanwege de verbouwing is de entree aan de zijkant rechts van het gebouw.

Meer berichten