De aanwezigen luisteren aandachtig naar Leni Venne terwijl zij haar gedicht voordraagt bij de Disc Goose van Jeannette Ephraïm.
De aanwezigen luisteren aandachtig naar Leni Venne terwijl zij haar gedicht voordraagt bij de Disc Goose van Jeannette Ephraïm. Foto: PR

Bijzondere combinatie van beelden en poëzie

Cultuur

Vele belangstellenden genoten afgelopen weekend van de kunst in de Heemtuin in Park de Houtkamp. Die was dit weekend extra lang open vanwege de Kunstroute Leiden. De beeldententoonstelling in het Leiderdorpse park maakte hier onderdeel van uit.

Op zondagmiddag presenteerden Mieke van den Berg, Frans Terken en Leni Venne de gedichten die zij (en Joke Schrijvers) afgelopen zomer speciaal bij de kunstwerken in de Heemtuin hebben gemaakt. Bestuursleden van Stichting Kunst in de Heemtuin gaven een rondleiding met details over de beelden en de kunstenaars. Zo’n twintig belangstellenden genoten van deze bijzondere combinatie van beeldende kunst en poëzie. De gedichten zijn na te lezen op kunstindeheemtuin.nl.


Versterking gezocht

Het bestuur van Stichting Kunst in de Heemtuin zoekt versterking. Wie het leuk vindt om te helpen met de organisatie van de beeldententoonstelling en allerlei activiteiten daaromheen, wordt van harte uitgenodigd contact op te nemen via info@kunstindeheemtuin.nl..


Tentoonstelling

De tentoonstelling is nog tot eind oktober te zien in de Heemtuin. De Heemtuin is door de week open van 8.00 tot 16.45 uur en in het weekend van 15.00 tot 16.45 uur. Bij de ingangen van de Heemtuin (en de Waterschapsheuvel) is een folder beschikbaar met een beschrijving van de beelden. Voor kinderen is er een leuke speurtocht.Uit de krant