Afbeelding
Foto: Corrie van der Laan

Even voorstellen, ik ben R.U.D.O!

Algemeen

Column - Laat ik beginnen om mezelf eens netjes voor te stellen. Ik ben Rudo Slappendel (42), verliefd, samenwonend en vader van twee. Sommige van u zullen mij kennen als ‘R.U.D.O!’, zo word ik vaak nageroepen op straat. In mijn wekelijkse televisieprogramma bij ‘Unity’ presenteer ik de straattalkshow. Maar ik doe nog meer en dat was de reden van hoofdredacteur Marc Wonnink om mij te vragen als vaste columnist.

Naast presentator bij Unity (radio en televisie), geef ik leiding aan deze omroep. Verder heb ik mijn eigen mediabureau Rudeboy Media B.V., ben ik sinds dit jaar voorzitter van de Oranjevereniging, al 16 jaar lid van het bestuur van de Leiderdorpse Ondernemersvereniging (LOV), organisator van Het Doeshavenconcert (noteer 5 juli) en samen met Joyce van Meurs de grondlegger van Jaarmarkt Leiderdorp (7 september). Daarnaast ben ik sinds november 2022 de eigenaar van de winkels van ijscafé Danice in Leiderdorp. Ik heb twee winkels in het dorp, eentje in Winkelhof en eentje in de Santhorst. En vanaf deze week dus ook vaste columnist in het Leiderdorps Weekblad. Al het bovenstaande zou ik niet kunnen doen zonder de hulp van medewerkers en vrijwilligers.

Wat kunt u in mijn columns verwachten? Ik wil u meenemen in mijn ondernemende leven en u er ook bij betrekken. Er wordt vaak ‘geklaagd’ dat er nooit wat gebeurt in ons dorp. Maar er gebeurt best veel en dat wil ik in kaart brengen. Ik wil u meenemen achter de schermen, anekdotes delen en waar het kan wil ik u ook activeren. Kom naar de evenementen die er zijn, of nog mooier, draag een steentje bij door bijvoorbeeld een handje mee te helpen. Dat hoeft geen dagtaak te zijn, maar misschien wel één dagdeel in het jaar, als begeleider bij een springkussen. 

Bij alles wat ik doe, is mijn motivatie dat ik ‘leuke dingen’ voor inwoners wil organiseren en daar zoveel mogelijk de lokale ondernemers, verenigingen en inwoners bij wil betrekken. We doen het met z’n allen! 

Komt u mij in het dorp tegen? Spreek mij gerust eens aan, of stuur mij een mail, via rudo@rudeboymedia.nl. Zo, ik heb mij voorgesteld. Zullen we elkaar vanaf nu tutoyeren? Dan zal ik u vanaf de volgende column met ‘jij’ aanspreken. Zoals mijn moeder vroeger zei; ‘Ik heb liever dat je tegen mensen ‘jij’ zegt, maar wel respect voor ze hebt, in plaats van ‘u’ zonder betekenis.’

Rudo Slappendel

Uit de krant