De jongste aanwinsten, de lammetjesdrieling die in de vroege ochtend van donderdag 17 maart is geboren.
De jongste aanwinsten, de lammetjesdrieling die in de vroege ochtend van donderdag 17 maart is geboren. Foto: Corrie van der Laan

Geboortegolf gestart op Leiderdorpse kinderboerderij

Algemeen Kort nieuws

Het is weer tijd voor beschuit met muisjes op de Leiderdorpse kinderboerderij: de jaarlijkse geboortegolf onder de schapen en geiten is gestart. 

Zondag 13 maart beviel één van de heideschapen van een tweeling. Eentje daarvan was te klein om te overleven maar de andere heeft het wel gered en groeit als kool. Dinsdag 15 maart kwamen de eerste geitjes, een kerngezonde drieling. De jongste aanwinsten, een lammetjesdrieling, zagen het levenslicht in de vroege uurtjes van donderdag 17 maart.

Alle jonge dieren en hun ouders verblijven gedurende de kraamtijd in de grote stal in de kinderboerderij. In de stal zelf zijn bezoekers niet welkom, maar de kleintjes laten zich al heel snel bewonderen in de omheinde buitenruimte van de stal. 

Beheerder Bert van Eijk vertelt dat er zijn nog zes geiten en zeven schapen zwanger zijn. “De geboortegolf gaat dus nog wel even door. We verwachten eind maart nog wat lammetjes maar de meeste dieren zullen in april geboren worden.”


De kinderboerderij in park De Houtkamp is momenteel doordeweeks elke dag geopend van 9 uur ‘s ochtends tot 4 uur ‘s middags en in het weekend van 3 tot 5 uur ‘s middags. Vanaf 1 april worden de openingstijden van 9 uur ‘s ochtends tot 5 uur ‘s middags en in het weekend van 2 tot 4 uur ‘s middags.


De moedergeit met haar drieling die op 15 maart is geboren.
Op de achtergrond het lammetje dat zondag 13 maart is geboren met zijn moeder.

Uit de krant