Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>In de Vogelwijk kon je zaterdagavond bijzondere types tegenkomen.&nbsp;</p>

In de Vogelwijk kon je zaterdagavond bijzondere types tegenkomen. 

(Foto: WH)

Leiderdorp houdt van Halloween

Heksen, spoken, vampiers, zombies en andere engerds. Afgelopen weekend liepen ze ook in Leiderdorp weer gewoon door de straten. Verklede kinderen belden aan bij huizen waar een lichtje bij de deur daartoe uitnodigde en haalden zo een flinke voorraad snoep op. 

Heel wat Leiderdorpers hadden de moeite genomen hun huis in stijl te versieren. Hier en daar was zelfs een spookhuis ingericht, tot groot plezier van jonge en oudere griezelliefhebbers. Het is onmiskenbaar: het uit Amerika overgewaaide Halloween heeft Leiderdorp definitief veroverd.


Drukbezocht heksenfestival

Niet alleen ‘s avonds spookte het in Leiderdorp tijdens het Halloweenweekend. Zondag 31 oktober was er van 11 uur ‘s ochtends tot 5 uur ‘s middags een heksenfestival in De Sterrentuin, waar honderden kinderen en hun ouders op af kwamen.

In het minitheater speelden verschillende groepen van Jeugdtheaterschool Theaterplaats ieder uur de voorstelling Heksenketel waarmee ze veel succes oogsten (zie de foto hieronder). In het atrium stonden knutsel- en kleurtafels en wie dat wilde kon geschminkt worden in Halloween stijl. 

In het Milieu Educatief Centrum (MEC) draaide het om kruiden. Kinderen plukten samen met heksen en tovenaars kruiden en verwerkten die tot lekkere hapjes. Het jongerenwerk van Incluzio zorgde voor een grote pan heksensoep. 

Het heksenfestival werd mogelijk gemaakt door JTS Theaterplaats, het MEC, Incluzio, de cliënten van Gemiva, theatergroep de Parels, de volwassenengroep van Theaterplaats, Theaterplatform Fields of Wonder en de Leiderdorpse cultuurcoach.


Halloween in de Waterbieskreek

De Waterbieskreek in het Leiderdorpse wijk Voorhof ging dit jaar helemaal los met Halloween. De 2,5 jaar geleden opgerichte Buurtvereniging Waterbieskreek was eind augustus al begonnen met de voorbereidingen voor een knallend griezelweekend. Zaterdag toverde een aantal ouders het speeltuintje in de straat om tot spooktuintje. Ondertussen konden kinderen in een garage pompoenen uitsnijden en lampionnen maken.

Halloweenavond startte om kwart over 6 met een spookverhaal. Daarna was er een lampionnenoptocht met de zelfgemaakt lampionnen die eindigde bij het spooktuintje. Wie daar doorheen werd de stuipen op het lijf gejaagd door enge ‘bewoners’ en spannende geluidseffecten. Veel kinderen durfden het, samen met pappa of mamma, toch aan, want het blijft leuk om af en toe eens écht te griezelen. 

Meer berichten