Ruim 1200 zonnepanelen op dak Renewi Zoeterwoude | Leiderdorps Weekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Op de zuidelijke dakhelften van de twee grote recyclinghallen en de garage van Reniwi Zoeterwoude liggen ruim 1.200 zonnepanelen.
Op de zuidelijke dakhelften van de twee grote recyclinghallen en de garage van Reniwi Zoeterwoude liggen ruim 1.200 zonnepanelen. (Foto: PR Renewi)
Milieu en duurzaamheid

Ruim 1200 zonnepanelen op dak Renewi Zoeterwoude

Waste-to-product bedrijf Renewi Zoeterwoude (voorheen Vliko) verwacht komend jaar volledig CO2 neutraal te kunnen werken. Dat mede dankzij ruim 1.200 zonnepanelen die begin dit jaar op het dak zijn geplaatst. 

De panelen hebben de afgelopen drie maanden al 75.000 kWh opgeleverd, wat in lijn is met de verwachte jaarlijkse opbrengst van ca. 260.000 kWh. Hiermee wordt een jaarlijkse CO2 emissie van 170 ton vermeden.

De zonnepanelen zijn in samenwerking met SolarAccess geplaatst op de zuidelijke dakhelften van de twee grote recyclinghallen en de garage op de locatie in Zoeterwoude. De energie is ermee is opgewekt, heeft Renewi in zijn eigen bedrijfsvoering gebruikt. De zonnepanelen zijn een onderdeel van een bredere inzet van energiebesparende maatregelen die op de locatie in Zoeterwoude zijn doorgevoerd. Zo bestaan bijvoorbeeld ook de daken van de recyclinghallen deels uit lichtdoorlatende platen en wordt in de hallen LED-verlichting gebruikt.

Site manager Emile Frans geeft aan: "Duurzaamheid speelt binnen Renewi een grote rol. Iedere dag geven we door recycling nieuw leven aan gebruikte materialen en maken we onze bedrijfsvoering door dit soort initiatieven een stuk milieuvriendelijker. Ik ben blij dat deze resultaten onze visie en inzet bevestigen en we hiermee bijdragen aan een duurzamere leefomgeving in de regio."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>