Het Huis van het Onderwijs is gevestigd aan de Elisabethhof 21 in Leiderdorp.
Het Huis van het Onderwijs is gevestigd aan de Elisabethhof 21 in Leiderdorp. Foto: Johan Kranenburg

7 organisaties bij elkaar in Huis van het Onderwijs

Algemeen

In de eerste helft van dit jaar zijn de bestuurskantoren van zeven onderwijsorganisaties uit de Leidse regio verhuisd naar een gezamenlijk kantoorpand dat de naam 'Huis van het Onderwijs' heeft gekregen. Vorige week donderdag werd het nieuwe onderkomen aan de Elisabethhof 21 in Leiderdorp feestelijk geopend door de Leiderdorpse wethouders Angelique Beekhuizen en Jeff Gardeniers en hun Leidse collega Paul Dirkse.

Het Huis van het Onderwijs biedt plek aan de besturen van openbaar basisonderwijs en speciaal basis- en middelbaar onderwijs in Leiderdorp, Leiden en Oegstgeest (OBSG, PROOLeiden, OOPP, PPO, SSOL en LKO). Ook de Ambulante Educatieve dienst is hier gevestigd.

Grote voordelen van de gezamenlijke huisvesting zijn dat het de samenwerking tussen de organisaties gemakkelijker maakt en kostenefficiënt is.

De komende jaren sluiten zich waarschijnlijk nog meer organisaties aan hij het Huis van het Onderwijs. De Stichting Peuterspeelzalen Leiden heeft het voornemen daartoe al bekend gemaakt.

Uit de krant