Eerste escape room in Leiderdorp
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De uitdaging is om binnen een uur een uitweg te vinden uit de escape room.
De uitdaging is om binnen een uur een uitweg te vinden uit de escape room. (Foto: PR)

Eerste escape room in Leiderdorp

Na maanden in het geheim opgebouwd te hebben is Search & Escape, de eerste escape room van Leiderdorp, nu geopend voor het grote publiek. Op bedrijventerrein de Baanderij kunnen dappere spelers zichzelf in een raadselachtige kamer op laten sluiten, om te kijken of ze hier binnen 60 minuten zelf uit weten te komen.

Escape rooms zijn al enkele jaren een populair fenomeen: Met je team wordt je opgesloten, en de enige manier om te ontsnappen is om op zoek te gaan naar aanwijzingen en de puzzels op te lossen die zich in de kamer bevinden. Een spannende ervaring die zichzelf uitermate goed leent voor zowel teambuilding evenementen als gezellige uitjes met vrienden of familie.

Bij Search & Escape wordt men tussen het puzzelen door meegenomen in een mysterieus verhaal met een fantasierijk piraten-thema: The Ghost Ship. De spelers zijn ontvoerd en bevinden zich op een eeuwenoud spookschip, waarvan de gevreesde Kapitein Ruigbaard verwacht dat de gevangenen als nieuwe bemanningsleden aan het werk zullen gaan. Maar in het ruim heeft zich al een hoop afgespeeld, en er zijn objecten, raadsels en misschien zelfs geheimzinnige wezens die de spelers naar de ontsnapping kunnen helpen.

Na het spel kan men in de ontvangstruimte nog even na praten onder het genot van een kopje koffie, en trotse escapisten mogen natuurlijk ook even op de foto met een vermelding van hun behaalde tijd. En in de toekomst biedt de locatie ruimte voor meer: Naast 'the Ghost Ship' zullen meer creatief vormgegeven kamers volgen, maar het thema daarvan blijft voor nu nog even een onoplosbaar geheim.

Search & Escape bevindt zich op Rietschans 75 in Leiderdorp. Tot en met 24 december krijgen klanten een korting van 20 procent op de toegangsprijs. Reserveringen kunnen geboekt worden via de website: www.searchandescape.com

Meer berichten