Logo leiderdorpsweekblad.nl
V.l.n.r. Bloemhof voorzitter Joop van Huut, burgemeester Driessen, en bestuursleden Henk Sitelveld, Miranda Vrolijk en Henny Verstraaten.
V.l.n.r. Bloemhof voorzitter Joop van Huut, burgemeester Driessen, en bestuursleden Henk Sitelveld, Miranda Vrolijk en Henny Verstraaten.

Volkstuinvereniging De Bloemhof heeft plek

  Verenigingen

Ze zijn het vele jaren niet meer gewend bij de Leiderdorpse Volkstuinvereniging De Bloemhof, maar komend seizoen zullen naar verwachting niet alle tuinen in gebruik zijn.

Tekst en foto: Corrie van der Laan

De aan de rand van park De Bloemerd gevestigde volkstuinvereniging had altijd een flinke wachtlijst. Ook nu telt die lijst nog twintig aspirant-leden maar, zo vertelde voorzitter Joop van Huut zondag tijdens zijn nieuwjaarstoespraak, "om uiteenlopende redenen zijn er veel van onze tuinders die stoppen of kiezen voor een kleinere tuin. Daardoor komt er 2800 vierkante meter vrij." De meeste tuinen zijn honderd vierkante meter groot, wat betekent dat als iedereen op de wachtlijst voorzien wordt, er nog acht tuinen overblijven.

Dat wil niet zeggen dat het niet goed gaat met De Bloemhof. Integendeel, de vereniging verkeert in blakende welstand en kan de laatste tijd, tot genoegen van Van Huut, ook steeds meer wat jongere tuinders begroeten. Wel ligt er nog één grote wens, zei Van Huut: "Het realiseren van een deugdelijke afsluiting aan de kant van de Persant Snoepweg, zodat vandalen geen kans meer krijgen om ons complex te betreden." Het afgelopen jaar is namelijk tweemaal grote schade aangericht bij een aantal tuinders. De voorzitter kon melden dat de gemeente beloofd heeft dat dit jaar werk gemaakt wordt van de gewenste afsluiting.

Meer berichten