Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>De winnaars van de Leiderdorpse Sportverkiezingen 2019. Dit jaar krijgen ze geen opvolgers.</p>

De winnaars van de Leiderdorpse Sportverkiezingen 2019. Dit jaar krijgen ze geen opvolgers.

(Foto: J.P. Kranenburg)

Dit jaar geen Leiderdorpse sportverkiezingen

  Sport

In normale tijden zou de Stichting Sportpromotie Leiderdorp (SSPL) in deze periode druk bezig zijn met de voorbereidingen voor de jaarlijkse sportverkiezingen. Maar in 2020 is alles anders. De verkiezing van de Leiderdorpse sportvrouw, sportman, sportvereniging, sportploeg en sportvrijwilliger van het jaar, die in november voor de 26ste keer zou plaatsvinden, wordt een keertje overgeslagen.

Noodgedwongen, vertelt secretaris Cees van Duivenbode van de SSPL. “We hebben moeten constateren dat het onmogelijk is op een eerlijke manier een keuze te maken voor de beste sporters. De coronamaatregelen hebben op de verschillende sporten een verschillende impact gehad. In de ene sport bleef veel meer mogelijk dan in de andere, wat betekent dat sommige sporters wel prestaties hebben kunnen leveren terwijl voor anderen hun sport sinds maart zo goed als stil gelegen heeft.”

Sinds maart staan ook de activiteiten van de SSPL op een heel laag pitje. De tweemaandelijkse sportcafés zijn geschrapt en de MidZomerLoop, die de SSPL dit jaar op 10 juli voor de dertiende keer zou organiseren, kon niet doorgaan.

Van Duivenbode hoopt dat de SSPL in 2021 de draad weer kan oppakken. “We kijken voorzichtig al uit naar de MidZomerLoop 2021.”

Om straks weer vol op stoom te komen, is de SSPL op zoek naar vrijwilligers die het bestuur willen ondersteunen. Het gaat dan met name om mensen die de website en sociale media kunnen bijhouden. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met SSPL-voorzitter a.i. Henk Morsch via e-mail henk.morsch@wolmail.nl.

Meer berichten