Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>&#39;Met beelden is de heemtuin net ietsjes mooier&#39;.&nbsp;</p>

'Met beelden is de heemtuin net ietsjes mooier'. 

(Archieffoto: J.P.Kranenburg)

Deze zomer geen beelden in heemtuin

  Cultuur

Er komt dit jaar geen beeldententoonstelling in de Leiderdorpse heemtuin in park De Houtkamp. Stichting Kunst in de Heemtuin, die de expositie sinds 2007 jaarlijks organiseert, heeft besloten nu een jaartje over te slaan.

“We hadden bij de voorbereiding te maken met veel onzekerheid vanwege de coronamaatregelen en over de financiering van de verschillende geldschieters”, legt Jos Gerrese, voorzitter van Stichting Kunst in de Heemtuin uit. “Door de lange onzekerheid haakte een aantal kunstenaars af en daardoor werd het organisatorisch vrijwel ondoenlijk om nog iets voor de zomer te realiseren van het niveau en de omvang die we voor ogen hadden. Alle factoren bijeen hebben ons doen besluiten om 2021 over te slaan en te focussen op 2022.”

Positief aan dit jaar was wel dat de gemeente Leiderdorp de expositie weer wilde steunen met een subsidie, vertelt Gerrese. “Wij hopen volgend jaar opnieuw een beroep op hen te kunnen doen. Want de heemtuin is prachtig zonder beelden, maar met beelden net ietsje mooier!”

Meer berichten