Logo leiderdorpsweekblad.nl
Boaz, Angie, Esmee, Indy, Lot, Lieke, Nine, Kim, Julius, Ravi, Dinand, Oscar, Roos, Tara, Anna-Kinke, Denise, Marieke, Evy, Laura en Dyanne maakten onder leiding van Marjan Waanders nieuwe groeisels voor de Heemtuin.
Boaz, Angie, Esmee, Indy, Lot, Lieke, Nine, Kim, Julius, Ravi, Dinand, Oscar, Roos, Tara, Anna-Kinke, Denise, Marieke, Evy, Laura en Dyanne maakten onder leiding van Marjan Waanders nieuwe groeisels voor de Heemtuin. (Foto: Johan Kranenburg)

Nieuwe groeisels in Leiderdorpse heemtuin

  Cultuur

De heemtuin is sinds 11 juni weer wat bijzondere natuur rijker. Twintig leerlingen van het Visser 't Hooft Lyceum in Leiderdorp maakten onder leiding van de Leidse kunstenaar Marjan Waanders bijzondere groeisels van keramiek.

"Uitgangspunt voor dit project is de gentechnologie - iets wat mij enorm fascineert", vertelt Waanders. "Hiermee kun je door DNA te knippen en plakken erfelijke eigenschappen van planten, dieren en mensen veranderen. De opdracht aan de leerlingen was dan ook te verzinnen welke groeisels er op basis van deze techniek over vijftig jaar in de heemtuin zouden kunnen staan. De leerlingen zijn hiermee tijdens vier lessen Beeldende vorming aan de slag gegaan. Eerst hebben ze hun ontwerpen geschetst, vervolgens twee lessen gekleid en de laatste les geschilderd. De resultaten zijn heel verschillend en verrassend – je ziet de meest wilde kleuren en combinaties terugkomen!"

Het project maakt onderdeel uit van de serie gemeenschapskunstprojecten die Stichting Kunst in de Heemtuin dit jaar organiseert rondom het thema 'Atelier Heemtuin'. De werken van de leerlingen zijn, net als de rest van de tentoonstelling, nog te zien tot eind oktober.

De heemtuin is doordeweeks geopend van 8.00 tot 16.45 uur en in het weekend van 15.00 tot 16.45 uur. Meer informatie is te vinden op www.kunstindeheemtuin.nl.

Meer berichten