De gele Geldmaat automaten naast de entree van de parkeergarage van Winkelhof zijn nu operationeel.
De gele Geldmaat automaten naast de entree van de parkeergarage van Winkelhof zijn nu operationeel. Foto: Corrie van der Laan

Eindelijk weer een 24/7 beschikbare pinautomaat

Algemeen

Sinds kort heeft Leiderdorp weer een pinvoorziening die 7 dagen per week 24 uur per dag beschikbaar is. De twee Geldmaat automaten die ruim een jaar geleden al werden ingebouwd in de muur van de Statenhof naast de ingang van de parkeergarage van Winkelhof, zijn nu in bedrijf.

Door: Corrie van der Laan

Met de sluiting van de Rabobank aan de Van Diepeningenlaan en de ING-vestiging naast Winkelhof verdwenen in 2020 de laatste pinautomaten op buitenlocaties in de gemeente. Geld pinnen kon toen alleen nog bij de gele Geldmaten in de Albert Heijn supermarkten op winkelcentra Santhorst en Winkelhof, en later bij de automaat in de Primera Winkelhof. Maar die zijn alleen bereikbaar gedurende de openingstijden van de winkels. 

In het najaar van 2020 heeft het Leiderdorpse gemeentebestuur overleg gehad met Geldmaat – dat de gele pinautomaten verzorgt voor de Rabobank, ING en ABN AMRO – over extra pinautomaten maar kreeg toen geen voet aan de grond. Geldmaat hanteert als een criterium dat een pinautomaat altijd binnen een straal van 5 kilometer beschikbaar moet zijn en dat criterium werd gehaald, ook al omdat de Geldmaat automaten aan de Nassaulaan in Zoeterwoude-Rijndijk, aan de Kooilaan in Leiden en in het Leidse winkelcentrum De Kopermolen relatief in de buurt zijn.

Maar, zoals oplettende voorbijgangers niet ontgaan zal zijn, vorig voorjaar heeft Geldmaat dan toch een automaat voor het opnemen van geld plus één voor het opnemen en storten van geld ingebouwd in de muur van de Statenhof. Dat was kort na de start van de verbouwing van het voormalige kantoorpand tot wooncomplex voor studenten. Ruim een jaar waren de automaten niet in bedrijf, maar nu zijn ze operationeel. Zodat Leiderdorp eindelijk weer een plek heeft waar ook tussen 10 uur ’s avonds en 7 uur ’s ochtends geld gepind kan worden. 

Uit de krant