Afbeelding
Foto: PR

MINIRUN bij Swetterhage in Zoeterwoude-Dorp

Algemeen Maatschappelijk

 Altijd een feestje zo vlak voor de zomervakantie: de MINIRUN (voorheen Swetterhage-run) bij Swetterhage in Zoeterwoude-Dorp. 

De Minirun is elk jaar weer een indrukwekkende gebeurtenis voor de bewoners van Swetterhage, mensen met een verstandelijke beperking. Samen met eigenaren van zo’n 150 mini’s mogen zij op zondag 10 juli alweer voor de 25e keer een rit maken door het Groene Hart.

Walter van Hartevelt, de man die dit initiatief is gestart en alles vrijwillig organiseert, zet elk jaar alles op alles om de bewoners een onvergetelijke dag te bezorgen. In 1996 is Walter gestart met de eerste rondrit. Hij deed een oproep aan alle minirijders uit het hele land om de bewoners van Swetterhage mee te nemen voor een rit in de omgeving. 80 Minirijders gaven hier gehoor aan. Inmiddels zijn 150 minirijders van de partij bij de Minirun. De lange stoet mini’s wordt begeleid door 13 motoragenten van de Verkeerspolitie Den Haag, die hier geheel vrijwillig hun medewerking aan verlenen.

De rit start op zondag 10 juli om 13.00 uur in een lange stoet vanaf parkeerplaats P2 van Swetterhage aan de Blankaartweg 2 in Zoeterwoude-Dorp


Gemiva

Swetterhage ligt in de Zwetpolder in Zoeterwoude-Dorp en is onderdeel van Gemiva. Op deze locatie wonen, werken en recreëren ruim 340 mensen met een verstandelijk beperking. Gemiva is er voor kinderen en volwassenen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking, tijdelijk of langdurig, zorg of begeleiding nodig hebben. Voor meer informatie verwijzen we graag naar www.gemiva-svg.nl

Uit de krant