Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Een aantal van de vrijwillige chauffeurs en planners vieren de verjaardag en het succes van Automaatje met koffie en een gebakje.&nbsp;</p>

Een aantal van de vrijwillige chauffeurs en planners vieren de verjaardag en het succes van Automaatje met koffie en een gebakje. 

(Foto: PR)

Eerste verjaardag ANWB Automaatje Leiderdorp

 Automaatje Leiderdorp bestaat deze week een jaar. Reden voor een feestje want het samenwerkingsverband tussen ANWB, gemeente Leiderdorp en Incluzio Leiderdorp is een groot succes.

Met Automaatje worden inwoners van Leiderdorp die minder mobiel zijn door vrijwilligers vervoerd naar allerlei bestemmingen. In dit eerste jaar hebben al 126 deelnemers zich aangemeld, bij elkaar zijn er rond de 800 ritjes gereden door 15 vrijwillige chauffeurs.


Mobiliteit vergroot

Door Automaatje wordt de mobiliteit van mensen enorm vergroot, mensen kunnen allerlei ritjes aanvragen: bezoek aan vrienden of familie, kapper, kaartclubs, yoga, fysiotherapie, ziekenhuis, tandarts en noem maar op. Vaccinatieritjes worden ook vaak gereden. Het gaat meestal om ritjes in de omgeving: Leiderdorp, Leiden, Oegstgeest en Alphen aan den Rijn. Ook verdere ritjes behoren tot de mogelijkheden. 

Voor veel mensen biedt Automaatje een uitkomst: een deelnemer betaalt bij Automaatje alleen een kilometervergoeding aan de vrijwillige chauffeur, die met zijn of haar eigen auto rijdt.


Planners

Behalve met vrijwillige chauffeurs werkt Automaatje met vrijwillige planners. Iedere werkdag zit een planner tussen 10 en 12 uur in De Sterrentuin aan de telefoon om de aanvragen voor ritjes te verwerken. De planners koppelen de ritjes aan de chauffeurs, zij maken daarbij gebruik van een door de ANWB ondersteund computersysteem. Het is vaak een hele puzzel om voor de aangevraagde ritjes een chauffeur te vinden, maar in de meeste gevallen lukt het wel.

Vrijwilligers gezocht

Omdat de belangstelling voor Automaatje Leiderdorp zo groot is, is Automaatje nog steeds op zoek naar nieuwe chauffeurs en planners. Als vrijwillige chauffeur hoef je niet op vaste dagen of tijden beschikbaar te zijn, per aanvraag beslis je of je al dan niet kunt rijden. Neem voor meer informatie contact op met Ada Telgen, atelgen@incluzio.nl of 0683074244.


Meer berichten