Een winkel vol met smakelijke alcoholvrije dranken. | Foto: PR
Een winkel vol met smakelijke alcoholvrije dranken. | Foto: PR Foto: PR

Leiderdorp krijgt alcoholvrije slijterij

Algemeen Ondernemers

De eerste alcoholvrije slijterij van Nederland, NIX & NIX,  opent op 1 december een filiaal in winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp. De winkel komt naast lunchroom Holle Bolle Gijs, op de plek waar voorheen D-Reizen zat. 

De slijterij opent daarnaast ook nog filialen in twee andere winkelcentra van Wereldhave. NIX & NIX opende eerder al een filiaal in Haarlem.

NIX & NIX eigenaar Wim Boekema:  “De samenwerking met Wereldhave komt precies op het juiste moment. We merken dat de categorie non-alcoholische dranken krachtig blijft groeien. De behoefte naar lekkere en goede alcoholvrije dranken leeft bij een breed publiek. Wereldhave geeft ons onder hun UpNext label de ruimte een drietal zaken te openen. Een mooie aanvulling op het filiaal in de Grote Houtstraat in Haarlem.” Het gaat om de locaties Middenwaard in Heerhugowaard, City Plaza in Nieuwegein en Winkelhof in Leiderdorp. Door de uitbreiding in filialen is het bedrijf op zoek naar personeel.

“Wij zijn erg enthousiast over NIX & NIX als eerste alcoholvrije slijterij van Nederland. Het concept sluit naadloos aan op de trend van een gezonde leefstijl en past perfect bij de brede bezoekersdoelgroep in onze centers. Dat NIX & NIX kiest voor een samenwerking met UpNext maakt ons trots en bewijst de kracht van dit unieke verhuurlabel binnen Wereldhave dat specifiek gericht is op ondernemers met ambitie om te schalen”, aldus Pieter Polman, Managing Director van Wereldhave Nederland. 


Bewuste levensstijl

De categorie alcoholvrije dranken in Nederland groeit hard en wordt steeds meer mainstream. Meer consumenten kiezen voor een bewuste levensstijl, matigen daardoor hun alcoholconsumptie en verminderen de momenten waarop ze alcohol drinken. Dit is versterkt tijdens de corona-pandemie. Trends zoals Dry January, Dry July en Sober October dragen daar ook aan bij. Mensen die minder willen drinken zoeken naar lekkere, verrassende alternatieven en willen niet inleveren op smaak en ervaring. 

Uit de krant