Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Een prachtig spandoek en natuurlijk volop vlaggetje in de Ridderhof.</p>

Een prachtig spandoek en natuurlijk volop vlaggetje in de Ridderhof.

(Foto: Lars van Katwijk)

Leiderdorp komt steeds meer in EK-sfeer

Steeds meer straten in Leiderdorp worden versierd met slingers van oranje en rood-wit-blauwe vlaggetjes. De driekleuren worden tevoorschijn gehaald en wapperen fier aan de vlaggenstokken. Hier en daar verschijnt zelfs een groot spandoek. Het dorp komt langzaam in de sfeer van het EK voetbal, dat vrijdag losbarst.

Leiderdorp heeft duidelijk zin in het voetbalevenement. Het is ook al lang geleden dat de mannen van Oranje zich gekwalificeerd heben voor een groot eindtoernooi. De laatste keer was in 2014, toen Nederland meedeed aan het WK. Dat avontuur strandde pas in de halve finale, toen Argentinië te sterk bleek.

Op pagina’s 8 en 9 in deze krant is het speelschema voor het EK afgedrukt. Oranje speelt zijn eerste groepswedstrijd zondagavond 13 juni om 21.00 uur in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Tegenstander is dan Oekraïne. Met z’n allen kijken in een bomvol café of ergens buiten op een groot scherm is er dit jaar vanwege corona niet bij maar ook thuis kan je er een feestje van maken en een vrolijk versierde straat helpt daarbij.

NB: Versieringen die over een straat worden gespannen, moeten op minimaal 4 meter hoog hangen. Zo kunnen de vuilniswagens en hulpdiensten er goed onderdoor.

Meer berichten