Fietsmaatjes voorzitter Ben Crul overhandigt de bloemen aan Pieta Liefers, vrijwilliger Elly Meijer kijkt toe. | Foto: Carla Kramer
Fietsmaatjes voorzitter Ben Crul overhandigt de bloemen aan Pieta Liefers, vrijwilliger Elly Meijer kijkt toe. | Foto: Carla Kramer Foto: Carla Kramer

10.000-ste rit Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp

Algemeen

Vier jaar na de eerste rit door ‘good old’ Joop Zoetemelk maakten Elly Meijer en haar fietsmaatje de 89-jarige Pieta Liefers alweer de 10.000-ste rit voor Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp.

Voorzitter Ben Crul – die zelf ook met een inmiddels 97-jarige gast fietst – overhandigde het duo bloemen. Eigenlijk waren die ook bedoeld voor alle 350 vrijwilligers van Fietsmaatjes die gemiddeld eens per veertien dagen met hun vaste gast er een dagdeel op uit trekken. Daarbij wordt gemakkelijk 35 kilometer afgelegd.

Begonnen met zes fietsen heeft Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp nu al achttien blauwe E-duofietsen op de weg en maken 450 gasten – stadsgenoten die om wat voor reden dan ook niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen – daarop hun tochtjes.

Elly en haar maatje Pieta zijn een voorbeeld van hoe duofietsen plezier en voldoening geeft voor twee. Elly: “We rijden zomer en winter door en hebben laatst zelfs in de sneeuw gefietst. Het is ook een beetje eigen belang want vanwege rugklachten moet ik dagelijks fietsen en wat is nou leuker om dat met z’n tweeën te doen”. Pieta vult aan blij te zijn dat er na de corona ook weer onderweg een kopje koffie gedronken kan worden en dat je onderweg toch van die leuke dingen tegenkomt: “Dat verkeersbord bij het Warmondse Spoorpad met waarschuwing voor overstekende kippen gaat haar hele familie rond”.

Ook meefietsen? Kijk op www.fietsmaatjesleidenleiderdorp.nl.

Uit de krant