Logo leiderdorpsweekblad.nl
De gloednieuwe Baby-Dump aan de Vlasbaan 10. | Foto J.P. Kranenburg
De gloednieuwe Baby-Dump aan de Vlasbaan 10. | Foto J.P. Kranenburg (Foto: J.P.Kranenburg)
Ondernemers

Baby-Dump geopend op Baanderij in Leiderdorp

Aan de Vlasbaan aan de zuidrand van het Leiderdorpse bedrijventerrein De Baanderij is donderdag 6 mei een filiaal van het bedrijf Baby-Dump geopend. De winkel in baby-artikelen heeft een vloeroppervlakte van 4.000 vierkante meter, verdeeld over de begane grond en eerste verdieping

Door: Corrie van der Laan

De gemeente Leiderdorp gaf begin 2020 toestemming voor het nieuwe bedrijfspand dat is opgetrokken naast de Kwantum. Dat leidde toen tot vragen van de GroenLinks-fractie in de gemeenteraad. Het is immers de bedoeling dat De Baanderij in de toekomst omgevormd wordt tot een woon-werkgebied met 1.200 tot 2.000 woningen en veel groen. Dan lijkt het tegenstrijdig om er nu een groot nieuw bedrijfspand neer te zetten.

Maar het plan voor de Baby-Dump past in het huidige bestemmingsplan, zodat de aanvraag niet geweigerd kon worden. Bovendien is het “geen sta-in-de-weg” voor de toekomstplannen voor de Baanderij zoals die in grote lijnen beschreven staan in de in november 2020 door de gemeenteraad vastgestelde gebiedsvisie, zegt wethouder Willem Joosten (VVD, Ruimtelijke Ontwikkeling). “Dit is geen deel van het bedrijventerrein waar veel woningen staan geprojecteerd.”

Joosten legt uit dat bij elke aanvraag goed wordt gekeken hoe die zich verhoudt tot de gebiedsvisie. Sommige aanvragen, zoals die voor de Baby-Dump, zijn geen probleem, anderen worden afgewezen of er wordt een tijdelijke vergunning gegeven. “We passen maatwerk toe. De transformatie van de Baanderij gaat lange tijd in beslag nemen, het kan wel twintig jaar duren voor die voltooid is, en je kan niet alle ontwikkelingen jarenlang stilleggen.”

Joosten bracht 6 mei meteen een bezoek aan de nieuwe Baby-Dump. Hij is blij met de komst van de winkel. “Het is een mooi concept, een goede voorziening voor Leiderdorp en goed voor de werkgelegenheid.”


Meer berichten