Kinderen School Kastanjelaan maken kunstwerken in de heemtuin
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De leerlingen van de School Kastanjelaan met hun zelfgemaakte kunstwerken.
De leerlingen van de School Kastanjelaan met hun zelfgemaakte kunstwerken. (Foto: Johan Kranenburg)
Kunst

Kinderen School Kastanjelaan maken kunstwerken in de heemtuin

Vanmiddag om 16.00 uur wordt de nieuwe beeldententoonstelling in de heemtuin in het Leiderdorpse park De Houtkamp geopend. In het kader van die tentoonstelling maakten gisterenochtend, donderdag 16 mei, kinderen van de School Kastanjelaan houten paardjes onder leiding van het kunstenaarsduo La Cruz & Helweg.

De nieuwe expositie vormt alweer de twaalfde editie van de Heemtuin Verbeeld-tentoonstellingen. Het thema dit jaar is 'Atelier Heemtuin'. Die naam is niet voor niets gekozen: voor enkele van de deelnemende kunstenaar was de heemtuin letterlijk hun werkplek. Kunstenaars Carla Rump, Marjan Waanders en La Cruz & Helweg hebben hier samen met inwoners van Leiderdorp gewerkt aan projecten. In dat kader paste ook de workshop voor de leerlingen van de School Kastanjelaan. Daarnaast zijn fraaie beelden te zien van Jan van IJzendoorn, Carola Popma, Iris Le Rütte, Elisabet Stienstra, Tine van de Weyer en Yumiko Yoneda.

De tentoonstelling is tot eind oktober te bezichtigen, maandag tot vrijdag van 8.00 tot 16.45 uur en in het weekend van 15.00 tot 16.45 uur. Meer informatie is te vinden op www.kunstindeheemtuin.nl.

Meer berichten