Kunstenaars geven uitleg tijdens opening Atelier Heemtuin
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het beeld 'Haas' van Iris Le Rütte. | Fto: PR
Het beeld 'Haas' van Iris Le Rütte. | Fto: PR (Foto: PR)

Kunstenaars geven uitleg tijdens opening Atelier Heemtuin

Wethouder Daan Binnendijk opent op vrijdagmiddag 17 mei om 4 uur de nieuwe beeldententoonstelling in de Heemtuin in het Leiderdorpse park de Houtkamp. Dat gebeurt bij de Waterschapsheuvel, achter de speeltuin. Aansluitend is er een rondleiding langs de beelden.

Bijna alle kunstenaars zijn aanwezig om een toelichting te geven op hun werk. Dat maakt de rondleidingen zeer informatief en geeft de unieke mogelijkheid om het verhaal achter het beeld te horen van de kunstenaar zelf. De rondleidingen zijn voor iedereen toegankelijk en kosteloos. Wie erbij wil zijn wordt wel gevraagd zich op te geven via info@kunstindeheemtuin.nl. De opening wordt afgesloten met een hapje en drankje.

Stichting kunst in de Heemtuin koos als thema voor deze twaalfde tentoonstelling: 'Atelier Heemtuin'. Tijdens de expositie worden drie bijzondere projecten getoond die kunstenaars samen met inwoners van Leiderdorp hebben gemaakt, soms zelfs letterlijk in het atelier van de Heemtuin. Tevens is bestaand werk te zien van negen toonaangevende kunstenaars uit de regio en daarbuiten.

Kunstenaars

Kunstenaarsduo La Cruz & Helweg, Carla Rump en de Leidse kunstenaar Marjan Waanders hebben voor deze tentoonstelling werken gemaakt met inwoners uit Leiderdorp, waaronder leerlingen van de Kastanjelaanschool en het Visser 't Hooft Lyceum. Tevens tonen zij al eerder gemaakt werk. Daarnaast zijn fraaie beelden te zien van Jan van IJzendoorn, Carola Popma, Iris Le Rütte, Elisabet Stienstra, Tine van de Weyer en Yumiko Yoneda.

De tentoonstelling is tot eind oktober te bezichtigen, maandag tot vrijdag van 8.00 tot 16.45 uur en in het weekend van 15.00 tot 16.45 uur. Meer informatie is te vinden op www.kunstindeheemtuin.nl.


Meer berichten