Kop is eraf bij Atelier Heemtuin
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Een nieuwe beeldengroep in de Leiderdorpse heemtuin.
Een nieuwe beeldengroep in de Leiderdorpse heemtuin. (Foto: Johan Kranenburg)

Kop is eraf bij Atelier Heemtuin

De eerste nieuwe kunstwerken in de heemtuin, onderdeel van het Leiderdorpse park de Houtkamp, zijn afgelopen week geplaatst. De beelden zijn ook dit jaar weer heel verschillend. Sommige zijn meer dan levensgroot, andere gaan bijna op in hun omgeving.

Stichting Kunst in de Heemtuin heeft negen kunstenaars gevraagd een bijdrage te leveren aan de beeldententoonstelling. Deels plaatsen zij bestaand werk, deels maken zij nieuwe werken samen met inwoners van Leiderdorp. De tentoonstelling heeft dit jaar als thema 'Atelier Heemtuin' om aan te geven dat sommige werken letterlijk in het atelier van de Heemtuin tot stand komen.

Als eerste kunstenaar maakt Carla Rump op vrijdag 10 mei van 10.00 tot 16.00 uur een bijzonder 'heemdier' in de Heemtuin. Creatieve inwoners van Leiderdorp zijn van harte uitgenodigd om daaraan, geheel vrijblijvend, mee te doen. Wie het leuk vindt om met hout en steen aan de slag te gaan, vindt meer informatie op www.kunstindeheemtuin.nl .

De weken daarna gaan kunstenaarsduo Helweg-La Cruz en de Leidse kunstenaar Marjan Waanders aan de slag met verschillende schoolklassen om samen met hen kunstwerken te maken. Ook deze krijgen een plekje in de Heemtuin.

De beelden die nu zijn geplaatst, zijn van de hand van Carola Popma, Jan van IJzerdoorn, Tine van de Weyer en Elisabet Stienstra. De komende periode volgen nog werken van Yomiko Yoneda en Iris le Rütte.

De officiële opening van de tentoonstelling is op vrijdag 17 mei. De tentoonstelling is tot eind oktober te bekijken, maandag tot vrijdag van 8.00 tot 16.45 uur en in het weekend van 15.00 tot 16.45 uur. Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op www.kunstindeheemtuin.nl.

Klik hier voor meer foto's van de nu al geplaatste beelden. 

Meer berichten