Het team van de PWA met hun gewonnen taart. | Foto: PR
Het team van de PWA met hun gewonnen taart. | Foto: PR Foto: PR

PWA beste invalschool van Leiderdorp

Algemeen

Aan het einde van het schooljaar is OBS Prins Willem-Alexander uitgeroepen tot beste invalschool van Leiderdorp. Het team ontving afgelopen week een taart voor het hele team.

Natalie Zeestraten en Lysanne Visman van Pool West reikten de taart uit. Natalie: "Deze school wordt door de invallers als beste beoordeeld binnen Leiderdorp. De prijs was onder andere te danken aan het leuke team, dat zorgde voor een hartelijk ontvangst en behulpzaal was bij het startklaar maken van de dag"

Geen enkele basisschool kan zonder invallers, leerkrachten die het team versterken als iemand uit het vaste team afwezig is. Pool West is de organisatie die al deze invallers bemiddelt voor maar liefst 217 scholen in de regio Leiden, Haaglanden, Zoetermeer, Lansingerland en Delft. Alle scholen waarvoor de organisatie actief is, deden mee in de verkiezing. De juryleden waren de invallers zelf; zij beoordeelden de scholen waar ze hebben gewerkt.

Feedback van invallers

Kassandra Mol, coördinator bij stichting Pool West, over deze nieuwe verkiezing: "We krijgen van de invalleerkrachten altijd feedback over de school waar ze geplaatst zijn. Als waardering leek het ons leuk om een verkiezing te organiseren om zo die scholen in het zonnetje te zetten. Al is dat niet de enige reden, we hopen dat het neveneffect ervan is dat de andere scholen de winnaar als voorbeeld nemen en werken aan een fijn werkklimaat voor invallers. Dan krijgen we volgend jaar nóg meer mooie verhalen over de basisscholen waarvoor wij bemiddelen."

Leuke school, leuk team

De taart werd in Leiderdorp uitgereikt aan OBS Prins Willem-Alexander. De school in een prachtig modern gebouw staat vlak bij het winkelcentrum Santhorst en telt een kleine 200 leerlingen die verdeeld zijn over acht groepen. Uit de enquête onder de invalkrachten bleek dat de invallers het 'een leuke school met een leuk team' vinden. "We zijn blij met de winst in deze verkiezing. Voor invallers proberen we het altijd zo goed mogelijk te regelen. Voor hen is het prettig als ze goed worden geïnformeerd en op een prettige manier worden ontvangen. De winst in deze verkiezing bevestigd dat invaller blij zijn met deze blijk van waardering", aldus schoolleider Vincent van der Kooij.

Uit de krant