Komst Ikea weer onzeker | Leiderdorps Weekblad
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo leiderdorpsweekblad.nl
bouwplannen

Komst Ikea weer onzeker

Leiderdorp moet toch nog wat langer wachten op een vestiging van Ikea. Áls de Zweedse meubelgigant naar het Leiderdorpse bedrijventerrein Bospoort komt, want zelfs dat is plotseling niet zeker meer.

Probleem is dat in de hoge regionen van de multinational een streep gezet  door het nieuwe bouwplan voor de Leiderdorpse vestiging. Die mededeling is vanmiddag (maandag 28 mei) bij het Leiderdorpse gemeentebestuur binnengekomen, zo meldde wethouder Kees Wassenaar (VVD) vanavond tijdens zijn laatste raadvergadering.

Twee weken geleden had Ikea NL nog aangegeven uiterlijk 1 augustus dit jaar te komen met een nieuw bouwplan, zodat de bouw van Ikea Leiderdorp in 2019 zou kunnen starten.  Nu gaat dat dus niet door. "Dit komt als een shock, in ieder geval voor mij", zei Wassenaar. "Het plan ligt klaar, maar de investeringsboard van Ikea heeft het niet goedgekeurd."

Waarom precies, en of er op termijn nog een ander plan komt, weet hij niet. "Ik heb een mailtje gekregen waarin niet veel meer stond dan dat het te maken heeft met 'zeer recente wijzigingen in de investeringsstrategie'.

Hoewel Wassenaar ondanks alle hobbels op de weg altijd heel optimistisch is gebleven over de komst van het woonwarenhuis – dat eigenlijk al in 2009 de deuren had moeten openen – zijn er nu toch wel heel veel negatieve signalen. "In Antwerpen is de bouw van een nieuwe vestiging onlangs stil gelegd en in Duitsland is een plan voor een Ikea afgeblazen", zo heeft hij vernomen.

Zelf kan hij er niets meer aan doen; het Ikea dossier ligt nu op het bordje van zijn opvolger, de vanavond beëdigde Willem Joosten.   


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225593&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>