Wethouder Kees Wassenaar heropent de supermarkt met het doorknippen van een lint. Rechts van hem staat supermarktmanager Emke Koelman.
Wethouder Kees Wassenaar heropent de supermarkt met het doorknippen van een lint. Rechts van hem staat supermarktmanager Emke Koelman. Foto: Johan Kranenburg

Albert Heijn Santhorst weer helemaal van deze tijd

Algemeen

Ruim, modern en overzichtelijk. De Albert Heijn supermarkt op het Leiderdorpse winkelcentrum Santhorst heeft een totale metamorfose ondergaan. De vele klanten die vanmiddag een kijkje kwamen nemen, waren plezierig verrast.

Rond kwart voor vier werd de verbouwde en vergrote winkel officieel heropend door wethouder Kees Wassenaar (VVD) van economische zaken. Daarna stroomden de klanten binnen, die allemaal getrakteerd werden op een glas bubbels.

Supermarktmanager Emke Koelman vertelde dat het nog een hele klus was geweest om alles op tijd af te krijgen. Maar hij is razend trots op het resultaat.

De AH Santhorst heeft er 500 vierkante meter vloeroppervlakte bij gekregen, en meet nu 1.600 vierkante meter. Niet alleen zijn er veel meer producten bijgekomen – in totaal zijn het er nu meer dan 30.000 – maar de extra ruimte is ook gebruikt voor bredere paden. Wat de zaak prettig overzichtelijk maakt. De grotendeel open plafonds geven de winkel een luchtig en modern uiterlijk.

Met de verbouwing is meteen het zelfscansysteem ingevoerd. Om dat te promoten zijn in de openingsweek leuke prijzen te winnen middels de gouden handscanner.

Ter gelegenheid van de opening verwende Koelman drie lokale goede doelen. De Oranjevereniging Leiderdorp, Buurtvereniging Zijlkwartier en Fietsmaatjes LeidenLeiderdorp kregen ieder een volle winkelwagen aan producten cadeau.

Fietsmaatjes, nu officieel ‘Vriend van AH-Santhorst', ontving een kar vol flesjes frisdrank, koeken en chocolade, die de vrijwilligers met hun gast kunnen meenemen tijdens hun fietsritten.
De bloemenafdeling is flink uitgebreid.
Ruime paden maken de zaak prettig overzichtelijk.

Uit de krant