Afbeelding

Ikea komt dit jaar met nieuw bouwplan voor Leiderdorpse winkel

Algemeen

Het ziet ernaar uit dat Ikea toch echt naar Leiderdorp komt. Op 21 december heeft de gemeente de bouwgrond op terrein Bospoort langs de A4 officieel overhandigd aan de Zweedse meubelgigant. Die wil dit jaar met een nieuw bouwplan komen.

Door: Corrie van der Laan

Eigenlijk had Ikea al in 2009 open moeten gaan. Maar door allerlei bezwaarprocedures duurde het tot 2012 voordat alle vergunningen rond waren. Tegen die tijd kon Ikea niet meer uit de voeten met het bouwplan, dat stamde uit 2008. Een nieuw bouwplan zou een nieuw vergunningentraject betekenen en daar had Ikea geen trek in, ook al omdat het economisch tij niet mee zat. In 2014 besloot het hoofdkantoor de tijd te nemen om te zoeken naar een passend format voor de Leiderdorpse vestiging waarna het jarenlang stil werd.

Nu komt er eindelijk weer schot in de zaak. "Als eigenaar van de bouwgrond zeggen we toe ons tot het uiterste te zullen inspannen om in de loop van 2018 met het plan voor een toekomstbestendig woonwarenhuis te komen", zo laat 'property & expansion manager ' Egbert Dijkstra van Ikea weten. "Bij Ikea hebben we Leiderdorp al jaren geleden aangewezen als interessante plek voor een nieuwe vestiging, maar bij het nemen van het uiteindelijke besluit om te gaan bouwen, ga je niet over één nacht ijs. De woonbehoeften en winkelwensen van Nederlanders veranderen nu eenmaal snel. Komende tijd gaan wij dit vertalen in een bouwplan voor de nieuwe winkel. Met de overdracht van de grond is een belangrijke stap genomen."

Uit de krant