Het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp.
Het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp. Foto: Johan Kranenburg

Alrijne is seniorvriendelijk

Algemeen Zorg

Alrijne Ziekenhuis, met vestigingen in Leiderdorp en Alphen aan den Rijn, heeft opnieuw voor twee jaar het keurmerk seniorvriendelijk ziekenhuis ontvangen. Een beloning voor de inspanningen van het ziekenhuis om kwalitatief goede zorg voor ouderen te realiseren.

Een verblijf in het ziekenhuis is nooit prettig. Maar voor ouderen is het vaak extra vervelend. Zij hebben dikwijls meerdere aandoeningen tegelijkertijd en ouderen lopen meer risico op blijvend functieverlies als gevolg van de opname. De ouderenbond KBO-PCOB wil dat dit verandert. Daarom hebben zij hebben samen met ouderen het keurmerk seniorvriendelijk ziekenhuis ontwikkeld met als doel de zorg voor deze doelgroep te verbeteren.
Elke twee jaar worden de criteria van dit keurmerk aangescherpt zodat ziekenhuizen hun zorg voor ouderen blijven verbeteren. Waar Alrijne volgens het keuringsrapport in uitblinkt zijn de getrainde HELP-vrijwilligers die kwetsbare ouderen ondersteunen tijdens hun verblijf in het ziekenhuis en het geriatrieteam dat overal oproepbaar en inzetbaar is.

Uit de krant