Burgemeester Driessen opent de spoedpost met het doorknippen van een lint. | Foto: PR
Burgemeester Driessen opent de spoedpost met het doorknippen van een lint. | Foto: PR Foto: PR

Spoedpost Alrijne opent officieel zijn deuren

Algemeen Zorg

Op woensdagmiddag 17 mei heeft de burgemeester van Leiderdorp, Laila Driessen, de Spoedpost in Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp officieel geopend. De Samenwerkende Huisartsendiensten Rijnland (SHR) en Alrijne Ziekenhuis hebben de handen ineen geslagen en zijn geïntegreerd in één nieuwe Spoedpost.

Naast de samenwerking tussen de SHR en Alrijne Ziekenhuis, is er nu een loket voor acute zorg in de regio dat voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van spoedzorg. Ook is de polikliniek Chirurgie vernieuwd. Burgemeester Driessen vertelt: 'In de regio hebben we nu een modern centrum voor acute en complexe zorg waar we jaren mee vooruit kunnen. Een mooi samenwerkingsverband tussen Alrijne en de SHR'.

Optimale acute zorg

Dankzij de Spoedpost heeft Alrijne Ziekenhuis haar acute zorg kunnen optimaliseren. Met één ontvangstbalie weet de patiënt altijd waar hij moet zijn. De patiënt wordt eerst door de triagist van de huisartsenpost beoordeeld. Van daaruit wordt de patiënt voor behandeling of naar de huisarts of naar de Spoedeisende Hulp overgedragen. Marja Ho-Dac, lid raad van bestuur, vertelt: 'Met één gezamenlijke eerste spoedopvang krijgt iedereen de juiste spoedzorg, door de juiste zorgprofessional. Dat is duidelijk en efficiënt voor al onze patiënten en een manier om zinnige zorg vorm te geven'.

Uit de krant