Logo leiderdorpsweekblad.nl
Met 'Vis vanhet Hof' komt een lang gekoesterde wens uit voor Bertus en Bart Bos. | Foto: J.P. Kranenburg
Met 'Vis vanhet Hof' komt een lang gekoesterde wens uit voor Bertus en Bart Bos. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: J.P. Kranenburg)

Spakenburgse Visspecialist ontpopt zich op donderdag 28 mei tot Vis van het Hof

  Zakelijk

Een lang gekoesterde droom van Bertus Bos komt donderdag 28 mei uit. Dan opent ‘Vis van het Hof’ in de versstraat van het Leiderdorpse winkelcentrum Winkelhof. Het wordt een viswinkel plus; een visspeciaalzaak, restaurant, traiteur en cateraar ineen.

Met ‘Vis van het Hof’ zet Bertus Bos een aantal reuzenstappen verder op de weg die hij al jaren geleden is ingeslagen met zijn ‘oude’ winkel, De Spakenburgse Visspecialist op de buitengalerij van Winkelhof. Daar werd de afgelopen jaren de traiteur- en cateringtak al steeds verder uitgebreid. Doordat Bos op de nieuwe locatie tweemaal zoveel vierkante meter tot zijn beschikking heeft, kon hij ook zijn wens waarmaken om een lunchroom/restaurantgedeelte toe te voegen.

Ontgroeid

Bertus Bos in letterlijk groot geworden in de vis. Hij komt uit een familie van Spakenburgse visverkopers en ging als jochie van 7 al mee naar de markt met zijn vader en grootvader. Toen hij vijftien jaar geleden een winkel opende in Winkelhof, was ‘De Spakenburgse Visspecialist’ een logische naam. Maar inmiddels woont hij alweer dertien jaar in de regio en is zijn zaak, die hij samen met zijn zoon Bart leidt, veel meer dan een visspeciaalzaak. “We zijn de naam in feite ontgroeid. ‘Vis van het Hof’ pas beter bij ons, bij Winkelhof en bij Leiderdorp”, licht Bos toe.

Terras

Terwijl een legertje werklieden nog druk bezig is in het winkelpand tegenover de Albert Heijn supermarkt, vertelt Bos enthousiast hoe mooi het allemaal gaat worden. Achter de toonbanken en vitrines ligt een grote keuken in vol zicht. Klanten kunnen zo zien hoe alle visspecialiteiten worden klaargemaakt. Op de zeegroene, betegelde achterwand komt de slogan 'Eet vis als het er is' te staan. De vitrines zijn ook uitgevoerd in zeegroen en worden voorzien van ledverlichting in verschillende kleuren. “Het wordt een feestje om naar te kijken.” Dolblij is hij ook met zijn terras waar klanten vanaf 1 juni terecht kunnen voor verse belegde broodjes, warm gebakken vis, pokèbowls en andere lekkernijen.

Duurzaam

Een nieuwe winkel is een mooi moment om ook andere veranderingen door te voeren. Bart Bos: “Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom gebruiken we zo weinig mogelijk plastic verpakkingen. Kibbeling gaat bijvoorbeeld in kartonnen bakjes en we stappen over op papieren tassen.” Ook bij de inkoop van vis kiezen vader en zoon Bos voor duurzaam, zoals paling met het keurmerk ESF en DUPAN, wat betekent dat elke paling die gevangen wordt, er een glasaal wordt teruggegooid.

Opening

Klanten kunnen vanaf donderdagochtend 28 mei om half 11 terecht bij ‘Vis van het Hof’. Burgemeester Driessen zal halverwege de ochtend de officiële opening verrichten. In verband met de coronacrisis is het grote openingsfeest uitgesteld tot een later tijdstip.


Meer berichten